Putea să își arate „creierul”, cu tot ce sălășuiește pe acolo, prin el. Dar nu a fost să fie așa.

După părerea subsemnatului, fizicienii sunt cei mai pregătiți oameni, în sensul cunoașterii, adică, am putea spune, cei mai competenți să înțeleagă și să abordeze orice domeniu de activitate.

Să fie Gustav excepția care întărește regula?! După reacțiile lui la ceea ce se întâmplă în jurul său, e vorba de lumea în care s-a amestecat, răspunsul la întrebarea anterioară pare să fie afirmativ. Eu, român sadea, conform arborelui meu genealogic, am acceptat, nu am zis am votat, cu înțelegere și cu speranță ca un neamț să conducă națiunea română, am avut în vedere și atu-ul său că este fizician. Dar apoi am aflat, iavaș, iavaș, că neamțul nostru, deși făcea parte dintr-o familie formată numai din el și soția lui, s-a dovedit a fi un mare „strângător” și s-a prezentat în fața lumii cu vreo șase case, achiziționate „numai” prin sudoarea frunții lui late, cu vreo… Dar ce mă interesează pe mine ?! Poate să doarmă pe puf sau pe surcele, eu aștept de la el „soluții unice” la problemele poporului român. Dar, după cum arată evidența începutului de activitate prezidențială și aici, în aceste așteptări ale mele, am luat plasă. El, neamțul adică, uitând de echidistanța politică a președintelui și frustrat, poate, de singurătatea sa de naționalitate conlocuitoare, s-a lipit de o liotă politică, din păcate cea mai îndoielnică din punct de vedere al realizărilor și cea mai toxică (se poate citi și mincinoasă) pentru viitorul acestei țări și a format cu ei o gașcă notorie pentru „profunzimea” erorilor sale. În loc să îi deștepte el pe acoliți s-a întâmplat că l-au prostit aceștia pe el. Din păcate fenomenul poate fi întâlnit și pe la case mai mari decât România.

Prin „lucrul său bine făcut” neamțul, după opinia subsemnatului, nu numai că nu slujește România ci a devenit superfluu pentru țara lui și țara mea. Stau și mă întreb, după o analiză sumară a faptelor celorlalți „chiriași” de la Cotroceni, cât de utilă mai este instituția prezidențială în România? N-aș vrea să se înțeleagă din retorica mea că aș fi adeptul monarhiei. Ar însemna că accept să se schimbe niște „canari” (vedeți cât sunt de îngăduitor și de elegant?) cu niște molii sociale mult mai periculoase.

În analizele mele, fără să am încotro, compar „virtuțile” politice ale celor care au spurcat, după opinia mea, Jilțul Prezidențial de la Cotroceni cu măiestria Managementului Politic practicat de cel care ar fi trebuit să ONOREZE acest Palat Prezidențial, cu Nicolae Ceaușescu.

Mă uit prin „letopisețe” și aflu cum era percepută în lume România lui Nicolae Ceaușescu, hai să ne referim numai la politica externă a țării, și cum este ea percepută, de fapt ignorată, astăzi.

Atunci, pe vremea aceea, Nixon, Președintele american în funcție, era în extaz în fața personalității politice a lui Ceaușescu; Regina Angliei, de voie sau de nevoie, în semn de mare respect, îl plimba pe Ceaușescu cu caleașca regal; de Gaulle, Președintele francez, de la înălțimea minții sale revărsa asupra lui Ceaușescu șuvoaie de simpatie și înțelegere în timp ce China, Măreța și Milenara Chină, îi rezerva, la toate întâlnirile internaționale, lui Ceaușescu locul cel mai de cinste, cel de la dreapta președintelui chinez.

Așa da !!!

Astăzi, pe vremea aceasta, vremea pigmeilor politici de la Cotroceni, România nu intră în Shengen deși a îndeplinit de mult toate cerințele (condițiile), SUA mențin regimul de vize pentru români deși îi consideră foarte utili pentru a fi trimiși să moară în țări din Asia pentru interesele lor sau să le folosească țara (România) pentru a-și amplasa baze militare.

Așa nu !!!

Atunci, pe vremea aceea, pe aceste meleaguri, un popor harnic, condus cu HAR, transforma ruina rămasă după Al Doilea Război Mondial într-o țară înfloritoare. Totul a început cu o foamete cumplită, pe care am depășit-o greu, dar am depășit-o; cu o sărăcie monstruoasă de care am trecut cu îndemânare gospodărească; cu un analfabetism cronic pe care l-am înlocuit cu zeci de mii de cercetători științifici admirabili, specialiști de rasă în toate domeniile; cu poliomielită, păduchi, tuberculoză ș.a., pe care le-am eradicat; cu oameni care dormeau sub cerul liber, pe care i-am așezat în locuințe confortabile, atât de confortabile cât puteam noi să ne permitem atunci; cu…

Așa da !!!

Astăzi România este din nou o ruină. I-au fost distruse toate uzinele, dacă nu mă credeți următiți emisiunea ”România furată” transmisă de postul TV DiGi 24; i-au fost furate școlile pentru a fi retrocedate unor impostori sosiți aici de pe aiurea; i-au fost tăiate pădurile punându-i-se în pericol securitatea națională; i-au fost furați toți banii pe care îi agonisise în cei cincizeci de ani în care a fost stăpână pe soarta sa; i-au fost distruse rezervele de cadre științifice; i-a fost furată zestrea de cunoaștere din arhivele institutelor de cercetări și lista crimelor capitaliste comise împotriva României ar putea continua pe multe pagini. Astăzi, aici, locul s-a transformat în arena unor bâlciuri politice în care pitici de toate culorile politice dansează în hora delincvenților. Toți, dar absolut toți, cei aflați în funcții de decizie sunt hoți, mulți dintre ei dovediți, ceilalți așteptându-și rândul la rușinare.

Foarte frumos !!! Extrem de frumos !!! Înduioșător de frumos tablou politic !!!

Mă simt și eu înduioșat când constat că neamțul nu-i suportă, aș putea spune chiar de loc, pe „penalii” politici. Ceea ce îmi dă frisoane este faptul că domnia sa, pe vremea când se lupta ca un teuton să acceadă la Cotroceni, avea și el o aură destul de pregnantă de „penalitate”, chiar dacă era ea meșteșugit ascunsă sub un nor de incertitudine creat „dezinteresat” de „independenta” putere judecătorească de pe malurile Dâmboviței. Acum lui Gustav îi pute numai ideea de penalitate a altora și pentru a abate atenția prostimii de la ilustra sa persoană s-a gândit el, profund, și, după modelul evreului Einstein care a creat pe vremuri o „teorie a relativității” ce a făcut furori în lumea științei, a formulat a sa „teorie a lucrului bine făcut” cu care speră să zăpăcească mințile românilor. Aș adăuga eu: teoria lucrului bine făcut și temeinic scremut. Nu, nu fac niciun apropo biologic. Mă gândesc doar că de când s-a cocoțat, sau a fost cocoțat, la Cotroceni, neamțul nostru nu s-a remarcat cu nimic în afara memoriilor sale, care nu interesează pe nimeni, sau a deselor sale evadări în minivacanțe de lux în locuri exotice, pe banii românilor. Ba cred că greșesc, s-a remarcat prin ceva că doar de aceea m-am apucat eu să însăilez aceste rânduri. Cu câteva zile în urmă, la începutul lunii iunie, au fost niște încercări de tulburare a apelor politice în Parlamentul României, o Moțiune de cenzură, cum au definit-o mai bombastic pigmeii politici din gașca lui Gustav. Și în loc să-și vadă de „inestimabilele” sale lucrări literare, neamțul nu scapă prilejul și-l atacă pe fostul său adversar din campania pentru Cotroceni dorind, nici mai mult, nici mai puțin decât să-l dea jos din funcția de Prim Ministru. S-a gândit, probabil, că ar cam fi timpul să facă și el ceva notabil. Dacă, de pildă, Schrodinger, tot un neamț, de fapt un austriac, a făcut ordine în lumea microparticulelor de ce să nu facă și el ordine în lumea politică dâmbovițeană? Nu este și el neamț? Nu este și el fizician?! Pentru ce a produs în fizică n-aș putea spune cât este de fizician dar pentru ceea ce face în politică aș putea afirma că are contribuții importante în teoria haosului.

VON GANZEM HERZEN, neamțule, te sfătuiesc să nu mai fii penibil.Ești fizician. Rămâi cerebral, debarasează-te de paraziții politici care te-au împins în față și fă, și dumneata, ceva notabil pentru România, ceva care să fie necesar a fi notat în cartea de istorie. Și, mai ales, SCOATE ROMÂNIA DIN IMPASUL POLITIC NU O BĂGA MAI ADÂNC ÎN EL.

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 7133 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *