Geneva, 21 mai 2014. – Directoarea generală a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Chan, a elogiat sistemul sanitar din Cuba și și-a declarat satisfacția pentru desemnarea țării de a prezida a 67-a Adunare a organizației.

Conform știri publicate de agenția Prensa Latina, Chan a participat în ajun, la Palatul Națiunilor, împreună cu ministrul Sănătății Publice din Cuba, Roberto Morales, la inaugurarea unei expoziții despre cooperarea țării noastre cu alte țări din lume.

Directoarea OMS a amintit că în 2009 a avut ocazia să viziteze arhipelagul și să stea de vorbă cu liderul istoric al Revoluției Cubaneze, Fidel Castro.

Ea a adăugat că a avut posibilitatea astfel să vadă la fața locului sistemul de sănătate implementat în țară, să viziteze un centru de cercetări cu tehnologie de vârf și, ce este mai important, să viziteze Universitatea care formează tineri, atât femei cât și bărbați, din toate părțile lumii.

Chan a mulțumit Cubei pentru activitatea sa în fruntea Adunării Mondiale a Sănătății care a început luni.
La inaugurare, Ministrul cubanez a amintit de colaborarea țării sale cu alte țări începută încă din 1960. Astăzi, brigăzile de medici sunt prezente în 65 de țări de pe toate continentele cu peste 50 000 de colaboratori, dintre care 25 000 sunt medici, a spus el.

La ceremonie au asitat reprezentanți ai OMS, ai Organizației Panamericane de Sănătate, precum ș miniștri, ambasadori și alți invitați.

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1105 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *