Programul „De Zurda” al companiei tv multinaționale Telesur din 9 iulie s-a făcut ecoul cererii internaționale de eliberare a celor trei frați ai noștri deținuți pe nedrept în închisorile din Statele Unite.

În fața unei audiențe din 110 țări, argentinianul Diego Armando Maradona a citit o emoționantă scrisoare a lui Ernesto Guevara March, fiul legendarului revoluționar Che Guevara.

Steaua fotbalului mondial și moderatorul emisiunii Victor Hugo Morales, s-au referit la nedreptatea comisă față de acești cinci fii demni ai Cubei, care s-au infiltrat în inima organizațiilor de extremă dreapta din Miami, care-l au ca „rege” pe Luis Posada Carriles, autorul actului terorist cu un avion civil cubanez în care și-au găsit moartea 73 de persoane nevinovate, pentru a zădărnici pe viitor asemenea acțiuni.

Victor Hugo Morales a explicat cum, după ce au predat o serie de dovezi funcționarilor de la FBI, guvernul american, în loc să-i rețină pe teroriști, a procedat la arestarea agenților cubanezi care furnizaseră informațiile.

Emisiunea De Zurda, transmisă din Brazilia, și dedicată special Mondialului de fotbal, s-a bucurat de o audiență record în aceste zile pe tot continentul și în toată lumea. Victor Hugo Morales și Diego Maradona, împreună cu cei prezenți, s-au solidarizat astfel cu poporul cubanez care luptă pentru a se face dreptate în cazul „celor Cinci”.

În continuare, transcriem scrisoarea lui Guevara March citită de Maradona:

”Îți trimit un salut, la fel și celor de la Telesur.

Comandantului Maradona o îmbrățișare revoluționară. Și Dvs. tuturor, salutări de la frații noștri Rene și Fernando, angajați total în revoluția noastră și demni fii ai Cubei. În mod sigur ceilalți trei tovarăși deținuți injust în închisorile imperiului vă trimit salutări revoluționare. Nu poate fi un moment mai bun pentru a profita de timpul tău pentru a cere libertate pentru ei.

Îți trimit salutări prietenii din Comitetul pentru Eliberarea celor Cinci, este ca un nou început, și un milion de salutări de la toată lumea care a aflat că voi fi alături de tine și de cei care fac posibilă transmiterea programului De Zurda.

Cu stima curată a stângii.
Am câteva cărți pe care ți le-a dedicat Rene și Fernando și pe care ți le voi trimite pe alte căi.

O îmbrățișare de la fratele tău mai mic,
Ernesto Guevara March.”

[acest material a fost realizat cu sprijinul Ambasadei Rep. Cuba la București]

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 60004 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *