Articole recente

Vicepreședintele Executiv al Venezuelei împreună cu Directorul General al FAO, Roma

Vicepreședintele Executiv al Venezuelei împreună cu Directorul General al FAO, Roma

Roma, 08 iunie 2015 (MPPRE).- În numele poporului și Guvernului Venezuelei, vicepreședintele Jorge Arreaza, a primit la Roma, în Italia, cea de-a doua recunoaștere din partea Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru progresele sale notabile și extraordinare în cadrul luptei pentru eradicarea foametei în țara sudamericană.

În timpul intervenției sale la cea de-a 39-a Conferință a Organizației Națiunilor Unite, Arreaza a declarat că –din Patria lui Bolivar- ”vom continua să oferim sprijinul nostru pentru ca nivelul foametei să scadă, și să sperăm că va dispărea din Venezuela, din America Latină, din Caraibi, din Africa și din întreaga lume”.

A informat că în ultimii 10 ani, Guvernul Bolivarina a investit mai mult de 142 de miliarde de dolari în Misiunea Alimetație și a mai adăugat că pentru Comandantul Suprem, Hugo Chávez, lupta împotriva foametei și nivelurile ridicate de mizerie, au marcat orietarea politicilor sale în Venezuela, influențând și restul Americii Latine.

„Notabila reducere de la 58 la 27 de milioane în America noastră, a avut de-a face, fără niciun dubiu, cu bătăliile pe care le-am purtat în țările noastre câștigând în fața neoliberalismului”, a punctat acesta.

Arreaza a subliniat că pentru a continua eradicarea foametei în lume trebuie evitat ca guvernele neoliberale sălbatice să se întoarcă la putere. Pentru aceasta, a invitat țările membre ale FAO să continue lucrul pentru reducerea nivelurilor foametei pe planetă.

Vicepreședintele Republicii a declarat că ultimele decenii s-au caracterizat prin promovarea războaielor, „conflictelor și impunerii modelelor economica devastatoare, care au generat doar câștiguri monetare pentru grupuri restrânse”, în timp ce majoritățile au rămas în mizerie.

Acesta a spus că pentru a avea succes în sarcina eradicării foametei în lume este indispensabilă crearea – la nivel global – a unui sistem economic și umanist. „Acest sistem trebuie să semene cu cel visat de Eliberatorul Simon Bolivar acum aproape 200 de ani, acel sistem care să genereaze cel mai înalt procent de siguranță socială și fericire posibile pentru întreaga umanitate”.

„În datele pe care FAO le publică la nivel mondial, se indică faptul că noi am avansat în lupta împotriva foametei, dar că de asemenea ne lipsește mult să atingem și că trebuie să accelerăm ritmul. 795 de milioane de persoane care se află într-o stare cronică se subnutriție, este o cifră inacceptabilă înaintea dezvoltării tehnologice”, a încheiat Arreaza.

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1070 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *