Eu sunt de orientare socialistă, prin urmare nu am nici un fel de simpatie pentru alde Gorghiu, Predoiu, Macovei, Băsescu şi toata banda lor de şmecheri. Nici pe Iohannis nu l-am votat şi veţi vedea că bine am făcut. Ponta zice şi el că e de stânga, mai pe centru, aşa, ca să nu-i sperie prea tare pe fundamentaliştii de dreapta. El este prim-ministru. A greşit în 2012  – când a preluat guvernul. Băsescu era atunci terminat. Dacă Ponta şi partidul lui, un partid mare, de fapt singurul partid mare din România, ar fi refuzat, criza i-ar fi măturat pe toţi. Băsescu şi clica ar fi luat drumul spre Jilava şi Târgşor unde încă mai sunt aşteptaţi. N-a fost să fie şi s-a irosit astfel singura ocazie de a scăpa ţara de neo-liberalismul fascistoid care  stăpâneşte bună parte din Uniunea Europeană.

Iată că peste nici trei ani Băsescu face iarăşi jocuri. Îşi manifestă gratitudinea faţă de Ponta că l-a salvat atunci, potrivit adaggio-ului bine cunoscut: nici o faptă bună rămasă nepedepsită! E drept. aia nu a fost o faptă bună. A fost o prostie politică şi o ofensă adusă moralei publice. S-a intâmplat, s-a prescris, s-a dus. Werner cel viteaz şi la minte treaz s-a dezmeticit şi el să pună paie pe foc. Adicătelea o lovitură de stat. Sigur că Iohannis nu gândeşte de capul său. Nici Băsescu nu gândea de capul său. Spionii unchiului Sam, ai lui Merkel, ai lui Coldea şi aşa mai departe trag fiecare de stârvul numit România fiindcă toţi ăia sunt ei uniţi, dar  sunt şi dezbinaţi la împărţirea prăzii. Ce mă enervează e că toţi mint. Iohannis minte. Sigur nu este străin de făcătura oligofrenă a podoabei ăleia de Kovesi.

Care Kovesi ţine în arhivă dosarele trimise la DNA de corpul de control al guvernului şi de Curtea de Conturi în loc  să le instrumenteze cu prioritate, fiind vorba de fraude de miliarde de euro. Aceeaşi care măsluieşte dosarul Rarinca pentru ca Livia Stanciu să nu îşi plătească o datorie de 2-3000 de euro. Ba o şi trimite la puşcărie. Reţetă patentată de Băsescu, Coldea, Kovesi, vezi scandalul Bercea.şi toate afacerile de corupţie muşamalizate de procurorii de la DNA  sau de Livia Stanciu, CCR sau CSM. Werner crede că e cu poporul dacă îl prosteşte în faţă. Nu eşti, d-le Iohannis, nici cu  poporul, nici cu bunul simţ. Sincer, credeam că nemţii sunt mai deştepţi. Nu sunt şi de-aia li se zice Fritzi! Şi mă refer aici la serviciile germane din spatele lui Iohannis.

În atare situaţie, merită Ponta să cadă? Merită fiindcă i-a avut în mână pe toţi. Trebuia să dea de pământ cu  Kovesi, Cazacioc, Coldea, Vasilică Dănilică, Hăimăneală, Ghika şi restul şi să-l trimită la muncă şi pe Niţu.

Şi nu o dată ci în mai multe rânduri. Când a căzut guvernul Ungureanu. La referendum. La semnarea pactului de coabitare cu Băsescu şi Barosso. În noiembrie 2014 şi acum din nou.  Este adevărat, situaţia este complicată. Războiul e la uşă. Au mai pornit două mari războaie în luna iunie. În 1812, campania lui Napoleon în Rusia şi  Blitz-Krieg-ul pornit de Hitler şi al III-lea Reich în 1941, împotriva URSS. Sunt capabili Ponta sau Iohannis să spună NU aventurismului politicienilor de la Bucureşti? Cum să fie. Dimpotrivă. Pentru ei războiul e o petrecere cu mici şi bere cu participare selectă americană şi germană mai ales. Doar nu crede cineva că Iohannis a fost tras câştigător doar de dragul civilizării Cibinului. Nu, neamţul are misiunea de a aşeza România pe harta conflictului. Şi nici Ponta nu ar putea face mare lucru. Dar ar putea să nu manifeste zelul dorit de stăpâni. Măsură de prevedere. În sfârşit, totuşi lucrurile nu ar trebui să se desfăşoare aşa, adică într-o brambureală în care oamenii sunt batjocoriţi, umiliţi, jefuiţi, după care sunt trimişi să dea ortul popii de dragul intereselor străine, imperialiste. Varianta alegerilor anticipate ar avea sens dacă s-ar pune în cauză şi preşedinţia. Dar până atunci există la îndemână o soluţie simplă şi clară. Parlamentul. E în dreptul lui să îl pună la punct pe Iohannis şi să îl oblige să se comporte drept ceea ce este: un preşedinte pentru toţi! Să citească şi el Constituţia şi să se supună. Aceleaşi exigenţe şi faţă de guvern, cu instituţiile sale cu tot. Iar la viitoarele alegeri, anticipate ori ba, poporul să caşte ochii înainte de a vota!

Articol scris de Viorel Știrbu

Viorel Știrbu

Viorel Știrbu (n. 1940) este scriitor, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor, autor a numeroase volume de proză.

Vizualizari: 1419 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *