Ajunge cu agresiunea împotriva Venezuelei!

Noi, scriitori, ziariști, cercetători și militanți anticapitaliști, reuniți în Forumul Internațional ʺConjurația Mediatică împotriva Venezueleiʺ, desfășurat la Caracas în zilele de 5 și 6 iunie 2014, am dezbătut tema rolului actual al companiilor transnaționale de comunicare, ce se străduiesc actualmente să distorsioneze realitatea venezueleană.

După cum o dovedesc nenumărate exemple, printre cele mai recente fiind: invazia Libiei, atacul mercenar străin împotriva Siriei și amestecul din Ucraina, aceste acțiuni coordonate ale presei transnaționale preced acțiuni de o extremă violență, invazii sau formațiuni mercenare, în scopul de a provoca înfruntări civile pe scară amplă.

De aceea:

1. Denunțăm campania de satanizare a Revoluției Bolivariene, a Venezuelei și a președintelui său, Nicolás Maduro.
2. De asemenea, denunțăm această campanie care constituie preambulul unei intervenții armate, a unei invazii și opresiuni a Venezuelei.
3. Ne străduim să avem o comunicare tot mai efectivă, în fața actualului scenariu de manipulare mediatică și, pentru aceasta, propunem propagarea altor metode alternative de comunicare, pornind de la convingerea că ne aflăm în fața unei bătălii politice transcendentale, al cărui protagonist principal este poporul în acțiunea sa politică antiimperialistă și anticapitalistă.
4. Propunem crearea unui front internațional de susținători ai păcii și ai vieții, care să-i reunească pe toți cei ce exercită această muncă în diferite țări, în scopul consolidării unei ziaristici etice, de înaltă calitate profesională, care să nu se preteze la crearea de climate destabilizatoare și de terorism sociologic.

Frontul va avea următoarele sarcini:
a) Crearea unei rețele de colaborare contra conjurației mediatice care afectează Venezuela, pentru a se permite socializarea conținutului, a informației, a contactelor și experiențelor.
b) Conturarea și crearea de alternative proprii (platforme, suporturi și servicii de siguranță informatică), în scopul obținerii independenței tehnologice față de centrele capitaliste.
c) Coordonarea, cu sprijinul organizațiilor și guvernelor din regiune, a unor mecanisme de difuzare a realității venezuelene, în special prin intermediul mecanisme de difuzare a realității venezuelene, în special prin intermediul mediilor alternative și a rețelelor sociale.

5. Propunem convocarea, cu caracter de urgență, a unei Reuniuni Extraordinare a Miniștrilor Comunicației din țările membre ALBA și a altor mecanisme regionale de integrare, în vederea trasării de strategii comune care să se opună ofensivei mediatice imperialiste împotriva popoarelor.

6. Noi, scriitori, ziariști și cercetători din Argentina, Brazilia, Columbia, Cuba, Spania, Franța, Mexic, Uruguay și Venezuela, invităm pe specialiștii în comunicare din toată lumea să detecteze minciuna, să nu aibă clipă de răgaz în lupta pentru aflarea adevărului, astăzi, aici, în țara lui Simón Bolívar, a lui Hugo Chávez și a Revoluției Bolivariene, și în fiecare zi de acum înainte, peste tot unde popoarele luptă pentru libertatea și independența lor.

Caracas, 6 iunie 2014

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1294 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *