De pe la sfârşitul lunii martie a.c. s-a zvonit că Sidex Galaţi ar intra cât de curând în zodia falimentului, patronii săi, Arcelor Mittal, fiind hotărâţi să-l vândă dacă s-ar şi găsi un investitor valabil. Marele combinat gălăţean a fost privatizat în 2001 pe timpul guvernării social-democrate cu domnul Adrian Năstase în calitate de premier sub pretextul că ar fi reprezentat o imensă gaură neagră pentru economia românească şi că o privatizare cât mai rapidă ar fi adus în mod automat un mamagement de succes.

         Faptele n-au confirmat optimismul social-democrat de pură factură liberală. De la 27000 angajaţi câţi îşi desfăşurau activitatea în 2000-2001 pe pltaforma Sidex Galaţi mai muncesc în prezent doar 5400, adică de circa 5,5 ori mai puţini. Din 4 sau 5 furnale mai funcţionează doar unu. Şi, atunci, unde poate fi identificat succesul privatizării de la Galaţi ca şi din economia românească în ansamblul ei?

         Iar noi, socialiştii, mai formulăm o întrebare: cine îţi asumă acest eşec de proporţii ca, de altfel, întregul proces de demolare inconştientă, de-a dreptul criminală, a economiei româneşti începând din decembrie 1989?

Biroul de presă al Partidului Socialist Român

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1486 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Valea Jiului în agonie

    În volumul lui David Kideckel România postsocialistă. Munca, trupul și cultura clasei muncitoare, tradus în […]