Chiar și după 30 de ani de așa zisă Democrație,  există o mare dificultate în a înțelege că democrația pluralismului politic ar trebui să însemne, în ultimă instanță, decizia majorității. Pentru unii însă, opinia lor are valoare de adevăr suprem, sustras confruntării de opinii și validării de către majoritate – moment în care încetează să mai funcționeze democratic și devine Fundamentalism – iar încercarea de a-l impune independent de consimțământul majorității – Totalitarism.

În România, într-o țară cu o populație religioasă, profund Creștină și ancorată în trecutul și identitatea sa național-istorică – Democrația ar trebui să fie decizia și voința unei majorități. Să respecți supremația Democrației, înseamnă să respecți, la nivel politic, opinia și voința subiectivă a majorității.

Din primul moment de afirmare a Socialismuluiapărarea și reprezentarea majorității – a fost esența lui ideologică și scopul existenței sale.

            Socialismul Românesc, prin Partidul Socialist Român și susținătorii săi, nu își dorește nimic altceva de atât – apărarea și respectarea drepturilor celor mulți – a majorității!

Aceasta înseamnă respectul pentru trecutul și identitatea noastră românească și respectul pentru libertatea și opțiunea religioasă a românilor. Biserica Ortodoxă, împreună cu celelalte culte religioase din România, au fost și sunt parte determinantă din cultura și identitatea noastră.

Stânga Românească nu a fost niciodată împotriva Bisericii. Stau mărturie toate edificiile religioase vechi, pe care le avem astăzi, multe reparate, refăcute sau mutate pentru a fi salvate, în tot timpul conducerii populare dinainte de 1990. De asemenea, până în 1990, Patriarhii și alți înalți reprezentanți ai Bisericii au fost membri în Parlamentul României.

Condamnăm în acest sens, actele de vandalism împotriva Bisericii și a libertății religioase! Condamnăm de asemenea atacurile constante împotriva culturii și identității naționale românești, atacurile împotriva dreptului suveran al românilor de a-și alege liberi propriile opțiuni de cultură, de educație și viață. Și nu în ultimă instanță – afirmăm respectul pentru opțiunea majoritară a românilor în orice decizie îi privește!

Respingem de asemenea asocierea mesajelor folosite în vandalizare, ca reprezentând în vreun fel mesaje ale Stângii.

Stânga nu reprezintă separat – grupe de muncă, de gen, de vârstă, de orientare sexuală, de nivel de educație, de condiție materială.

Stânga reprezintă unitar Majoritatea – drepturile și voința celor mulți în contrapondere cu drepturile și voința minorității privilegiate! Egalitate în drepturi mai presus de diferențele dintre indivizi – respectul și protecția drepturilor și demnității fiecărui individ, în mod egal față de ceilalți.

Antagonismul față de opinia și voința majorității românilor, în afront și dispreț față de aceștia este chiar semnul de identitate al Dreptei, fețe ale aceleași monede, ale cărei efecte sunt marginalizarea și eclipsarea – problemelor sociale și economice profunde ale cetățenilor de rând, cruda inechitate socială, sărăcia, înjosirea și constrângerea a numeroși români, reduși la slugi afară din țara lor și jaful generalizat chiar în fața ochilor noștri.

Aceasta este lupta Stângii și aceștia sunt oamenii pentru care luptăm!

Membrii și susținătorii

PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 2786 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *