Articole recente

Tovarăşul nostru Silviu Şomîcu ne informează că Miercuri, 15 iulie 2015  au avut loc la Craiova actiuni de solidaritate cu poporul grec si de protest fata de dictatul oligarhiei capitaliste reprezentate de Troika (FMI, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana).

La actiunile organizate au participat membri ai Partidului Socialist Roman, membri ai Asociatiei pentru Emanciparea Muncitorilor, membri ai Grupului Critica Sociala precum si membri ai miscarii sociale Grupul Diy Craiova.

La orele 19.30 simultan cu actiunile de protest din intreaga lume in fata prefecturii jud. Dolj un grup de protestatari si-au exprimat solidaritatea cu poporul grec. Pe pancartele expuse se putea citi: OXI inseamna NU, Capitalismul este criza, Grecia! Stop UE. Grecia Rezistenta-Nu Capitulare.

De asemenea  in sala de reuniuni a Partidului Socialist Roman din Craiova a avut loc o dezbatere legata de actuala criza a sistemului capitalist ce se manifesta in Grecia.

Vorbitorii au evidentiat ca este o criza a sistemului putred si corupt al capitalismului si ca nu exista solutii in cadrul sistemului ci doar in afara acestui sistem prin: controlul popular al puterii , eliminarea puterii oligarhilior prin nationalizarea bancilor si a monopolurilor, anularea datoriilor -Solutia crizei este Rezistenta populara impotriva sistemului nu negocierea pentru salvarea sistemului.

S-a subliniat ca noul memorandum este facut pentru salvarea UE, impotriva referendumului si impotriva vointei poporului si ca guvernul grec nu trebuie sa tradeze vointa poporului pentru a ascunde falimentul UE.

Participantii si-au exprimat solidaritatea cu poporul grec impotriva dictatului Troicii si au condamnat politicienii romani sustinatorii austeritatii si structurilor oligarhice europene si internationale precum si presa corupta ce manipuleaza opinia publica in favoarea terorismului marii finante. Mai multe puteţi vedea în grupul de Facebook al Asociaţiei pentru Emanciparea Muncitorilor.
IMAG0240

IMAG0242

IMAG0243

Articol scris de Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu este doctor în matematică, profesor universitar, membru în Biroul Executiv al Partidului Socialist Român.

Vizualizari: 1301 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *