• lun. feb. 26th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

IMPOZITARE PROGRESIVĂ FĂRĂ PENSII SPECIALE!

ByMitrofan Liviu

dec. 12, 2023

Cele mai mari zece pensii din România sunt pensii speciale din domeniul Justiţiei, obținute pe bază de “NEcontributivitate”. Magistratul cu cea mai mare pensie din România beneficiază de o pensie netă de aproximativ 50.000 de lei. Adică aprox. 8500 euro. Următoarele pensii din top 5, ale unor foști magistrați, au următoarele valori: 56.875 lei brut, 56.489 lei brut, 56.447 lei brut și 55.191 lei brut.
Ca socialiști, acordăm o atenție deosebită, respect și prețuire clasei muncitoare, făuritoare de bunuri materiale, de la care, prin contributivitate, se formează fondul de pensii, fond din care se plătesc aceste nesimțite pensii speciale. Aceste decalaje uriașe, între pensiile diferitelor categorii sociale și dintre sisteme, trebuie să dispară.
PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN și Alianța politică ROMÂNIA SOCIALISTĂ, din care face parte, cere Parlamentului României să elimine toate aceste prevederi inechitabile și, în același timp, să oblige toate categoriile profesionale să contribuie cu aceleași procente la formarea fondului de pensii și să le fie calculată pensia în funcție de contributivitatea fiecăruia.
În același timp, având în vedere că marile venituri sunt obținute ca urmare a unor conjuncturi economice, sociale și, în special, politice, PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN și Alianța politică ROMÂNIA SOCIALISTĂ, din care face parte, cere Parlamentului României să abandoneze cota unică de impozitare și să treacă la impozitarea progresivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.