CtinRotaru1A fost odată, până în decembrie 1989, ROMÂNIA SOCIALISTĂ, o Românie independentă, suverană, unitară și armonios dezvoltată: cu o industrie atotcuprinzătoare, cu o agricultură modernă care asigura românilor o alimentație sănătoasă și o mare varietate de produse tradiționale, cu institute de cercetare în toate domeniile de activitate, cu o infrastructură rutieră și energetică în plină dezvoltare și, mai ales, cu o infrastructură locativă demnă de invidiat. În România socialistă nu puteai să concepi ca un concetățean de-al tău să poată dormi pe străzi, prin boscheți sau, mai rău, prin canale. România socialistă era foarte bine cunoscută în lume prin românii care, de fiecare dată când participau la întrecerile sportive, culturale sau științifice organizate la nivel european și mondial se  clasau pe primele locuri și, mai ales, prin produsele românești care erau exportate în 146 de țări ale lumii.

           Obiectivele societății socialiste fuseseră îndeplinite: un loc de muncă garantat în domeniul în care erai pregătit, o locuință adecvată, învățământ de calitate și gratuit și asistență medicală de calitate și gratuită.

          Mai mult, România socialistă, cu eforturi mari, reușise performanța, unică la nivel mondial, să lichideze toate creditele contractate la cămătarii mondiali ceea ce însemna că românii erau, cu adevărat, stăpâni în țara lor.

            Asta a fost România socialistă! O Românie în care mai erau multe de făcut, dar în care, cu eforturi foarte mari și cu acceptarea anumitor lipsuri, românii reușiseră să-și asigure logistica și baza materială și umană necesare unei dezvoltări economice și sociale demne de invidiat.

          Sunt numai câteva, dar foarte importante, motive pentru care țările occidentale, capitaliste, în frunte cu SUA, au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a elimina existența unei asemenea orinduiri sociale care devenea tot mai periculoasă pentru ei. Singura țară unde nu au avut succes a fost China, China socialistă, o țară care, sub multe aspecte economice și sociale se afla în urma României socialiste și, datorită faptului că a continuat să meargă pe același drum, drumul societății socialiste, în mai puțin de trei decenii a devenit prima putere economică a lumii.

      Proiectul anticomunist, pus la punct în anii 70, a înregistrat victorii incontestabile împotriva țărilor socialiste europene, în 1989, și s-a finalizat în 1991 când au reușit nu numai îndepărtarea regimului socialist al Uniunii Sovietice ci și destrămarea ei.

          Cum au procedat? În anii 70-80 au racolat o serie întreagă de indivizi care au fost folosiți să acționeze, din interior, împotriva intereselor României și poporului român. Dacă în anii 80 au fost înregistrate o serie de nemulțumiri, ele au fost generate de acești trădători care și-au arătat fața în decembrie 1989, când au dat lovitura de stat și au declarat ROMÂNIA CAPITALISTĂ.

 

Dr. Ec. Constantin ROTARU

 

Articol scris de dr. ec. Constantin Rotaru

Vizualizari: 3162 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Valea Jiului în agonie

    În volumul lui David Kideckel România postsocialistă. Munca, trupul și cultura clasei muncitoare, tradus în […]