În aceste zile o criză cumplită bântuie Europa și lumea.

Este vorba de «criza vaccinului anti-Covid».

Contractele cu firmele americane Pfizer si Moderna s-au dovedit insuficiente. În aceste condiții ar trebui să fie importate și alte tipuri de vaccin. (1)

În 18 ianuarie 2020 Financial Times remarca o cerere tot mai mare în lume a vaccinurilor anti-Covid  produse în Rusia și în China. (2)

Iată însă că ideea unor vaccinuri aduse din aceste țări nu poate fi aplicată pentru Uniunea Europeană.

De ce oare ?!

Simplu: considerentele „geopolitice” împiedică Uniunea Europeană să opteze pentru soluții eficiente și umanitare,       fiindcă la Bruxelles nu sunt decât niște marionete ce ascultă ordinele de peste ocean .

Și asta vorbind despre structurile de la Bruxelles.

Cât privește România, este evident că guvernul lui K.W. Iohannis nu va îndrăzni să facă o mutare care ar supăra stăpânii de la Washington.

Toate lucrurile ascunse le aflăm însă din presa străină, nu de la noi din ţară. Presa autohtonă, mereu umilă și servilă față de interesele euro-atlantice, a ocolit aceste informații. Până la urmă cu greutate s-au strecurat totuși unele știri și în presa românească.

Există totuși o țară curajoasă, o țară care suferă pentru că programul de vaccinare este un eșec : Bulgaria.

La ei programul de vaccinare merge la fel de prost ca și la noi. Sau poate chiar mai prost !             Bulgarii își pun însă deja problema că poate fi o soluție importul unor vaccinuri din Rusia sau din China. (3)

Dar la noi precum se ştie, este deja o situație nenorocită ce vizează faimosul sistem 5 G pentru comunicații, oferit de chinezi României şi blocat de SUA, care nu pot oferi însă ca soluţie o alternativă la fel de avantajoasă !(4)

În același timp o mulțime de campanii rusofobe au îndepărtat orice speranță de relații normale cu statul de la răsărit .

Desigur România nu are de purtat nici cu chinezii nici cu rușii vreun război.

Și cu toate acestea este împinsă în războaie economice absurde, declanșate de interesele geopolitice ale puterii coloniale de peste ocean, așa cum a fost împinsă sa-și sacrifice militarii în războaiele de agresiune din Irak sau din Afganistan.(4)

Va încerca o salvare din dezastrul medical şi guvernul semicolonial de la București încălcînd ordinele americane,  sau va prefera să sacrifice poporul român pe altarul intereselor Marelui Imperiu ?!

Aceasta-i întrebarea la care se va răspunde în zilele următoare.

Din păcate deciziile sunt luate de guvernanți care au gînduri ascunse și prea puţin le pasă de soarta poporului român. Şi vom afla din nou cu preţul unor mari suferinţe acest lucru.

Iată cum din nou contradicţiile dintre marile puteri, împinse uneori pînă la război, duc la sacrificarea popoarelor din țările mici.

Vedem acest lucru dar nu putem decât să strigăm guvernanţilor noştri şi stăpînilor lor dinafară :

Jos minciuna și demagogia neruşinată revărsate în campaniile electorale !

Nu vrem sacrificii şi austeritate pentru un popor în folosul unui grup de profitori !

Dreptul la viaţă, accesul la descoperirile ştiinței și la cultură nu trebuie subordonate politicii voastre murdare de sancţiuni economice și agresiuni militare !

 

Silviu Şomîcu

27.01.2021

 

  1. https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/pfizer-a-redus-livrarile-de-vaccin-catre-mai-multe-tari-din-europa-romania-lovita-si-ea-1438230   – consultat la 27.01.2021
  2. https://www.ft.com/content/f5fa265d-6616-4fcf-988a-deaefa532669 – consultat la 27.01.2021
  3. Radio Romania Actualităţi «Agenda Globală» – ediţia 26.01.2021
  4. https://www.zf.ro/business-hi-tech/frana-pusa-implementarii-tehnologiei-5g-in-romania-pierderi-imense-19544964 – consultat la 27.01.2021
  5. https://www.agerpres.ro/documentare/2018/10/25/ziua-armatei-romaniei–198386 -consultat la 27.01.2021

Articol scris de Silviu Somicu

Vizualizari: 9617 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *