• lun. feb. 26th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

Raportul NATA al RPD Coreene privind lansarea cu succes a satelitului de recunoaștere

ByRedactia

nov. 27, 2023

Pyongyang, 22 Noiembrie (KCNA) — Administrația Națională de Tehnologie Aerospațială (NATA) a RPD Coreene a lansat cu succes racheta de transport de tip nou „Chollima-1” încărcată cu satelitul de recunoaștere „Malligyong-1” la Locul de lansare Sohae a sateliților din județul Cholsan, provincia Phyongan de Nord, la 22:42:28 pe 21 noiembrie, Juche 112 (2023).

Racheta purtătoare „Chollima-1” a zburat normal de-a lungul traseului de zbor prestabilit și a pus cu precizie satelitul de recunoaștere „Malligyong-1” pe orbita sa la 22:54:13, 705 s după lansare.

Lansarea satelitului de recunoaștere este un drept legitim al RPDC de a-și consolida capacitățile de auto-apărare și va aduce o contribuție semnificativă la intensificarea definitivă a pregătirii pentru război a forțelor armate ale Republicii, în conformitate cu mediul de securitate creat în și în jurul țării din cauza mișcărilor militare periculoase ale inamicilor.

KIM JONG UN, Secretar General al Partidului Muncitorilor din Coreea și Președinte al Afacerilor de Stat ale RPD Coreene, a ghidat lansarea la fața locului.

El a fost însoțit de Kim Jong Sik, director adjunct în departamentul  Comitetului Central PMC și Jang Chang Ha, director general al Biroului General de Rachete al RPD Coreene.

Respectatul Tovarăș KIM JONG UN a supravegheat lansarea și a felicitat călduros toate cadrele, oamenii de știință și tehnicienii NATA și instituțiile relevante pentru că au adus o mare contribuție la sporirea descurajării războiului în Republică și la implementarea cât mai corectă și excelentă a rezoluției celui de-al VIII-lea Congres al PMC.

NATA va prezenta celei de-a 9-a reuniuni plenare a celui de-al 8-lea comitet central al PMC un plan pentru continuarea asigurării capacității de recunoaștere a regiunii sud-coreene și a regiunii de interes operațional al forțelor armate ale RPD Coreene prin lansarea suplimentară a mai multor sateliți de recunoaștere într-un interval scurt de timp.

www.kcna.kp (Juche112.11.22.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.