La invitația colegilor Stângii din Venezuela, Partidul Socialist Român, prin delegația sa, participă astăzi la – Congresul bicentenar al popoarelor lumii , unde va fi prezent și președintele Nicolás Maduro.

Evenimentul are loc Vineri, 26 martie, ora 16:00 și comemorează Anul Bicentenar al Bătăliei de la Carabobo, din iunie 1821 – lupta de eliberare în care armata lui Simón Bolívar a reușit înfrângerea Imperiului Spaniol și a permis Eliberatorului continuarea eforturile pentru eliberarea popoarelor din America Latină.

Scopul întâlnirii este contribuția la o mai bună înțelegere a realităților naționale, a aspectelor politice, sociale și a activității organizațiilor de Stânga participante.

Venezuela și Revoluția Bolivariană a Americii Latine se confruntă astăzi cu o agresiune brutală, condusă de guvernul Statelor Unite, printr-o campanie sistematică anti-bolivariană și o blocadă economică, financiară și comercială, criminală, care afectează viața de zi cu zi a poporului venezuelean; precum și amenințări repetate, de intervenție militară, atacuri de mercenari și acțiuni teroriste împotriva cetățenilor, inclusiv tentative de asasinat împotriva președintelui Nicolás Maduro.

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 325 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *