CtinRotaru1PSD sau Liviu Dragnea, pentru că e același lucru, i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, pentru că nu a implementat măsuri importante din programul de guvernare.

Totuși, cu ce e vinovat Sorin Grindeanu? Echipa guvernamentală a fost făcută de PSD, adică de Liviu Dragnea, care, în lipsă de altă soluție, l-a pus, peste ei, în funcția de prim-ministru, pe Sorin Grindeanu. Partidul Socialist Român are multe observații la guvernarea PSD-ALDE, dar înțelege că vina nerealizărilor, dacă ar trebui imputată cuiva, atunci vinovatul principal este Liviu Dragnea, care a făcut toate jocurile politice în partid. Faptul că Sorin Grindeanu nu a știut, sau nu a vrut să joace cum i-a cântat Liviu Dragnea, demonstrează că primul-ministru are o anumită doză de personalitate, ceea ce nu este rău deloc.

Se mai spune că miniştrii PSD din Guvern şi-au dat demisia, în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, lasându-l pe Grindeanu singur. Este o hotărâre demnă de apreciat a actualilor miniștri care, după ce au fost desemnați de Liviu Dragnea, într-un timp foarte scurt, și-au dat seama că sunt incapabili să ocupe asemenea demnități publice.

Totuși, este foarte greu de înțeles substratul hotărârii PSD și a lui Liviu Dragnea de a-și mazili propriul guvern, dând o gură de oxigen opoziţiei – PNL, care se află într-o degringoladă totală, USR, care s-a dovedit total neavenit în Parlamentul României și Președintelui Klaus Iohannis căruia i se oferă șansa să militeze, din nou, pentru „guvernul meu”.

Probabil că Liviu Dragnea, din dorința de a salva PNL-ul de la pieire, și-a propus, după modelul PNȚ-CD, de acum 20 de ani, să-şi trântească propriul Guvern.

 

15 iunie 2017

Constantin ROTARU

 

 

 

 

Articol scris de dr. ec. Constantin Rotaru

Vizualizari: 5379 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *