Fiind proaspăt student la istorie, urmăresc revista Historia. Uneori găsești acolo lucruri interesante. Mi-a atras atenția articolul [1] , despre isteria anticomunistă dezlănțuită după al doilea război mondial – așa numita perioadă  McCarthy. Frica de teroarea roșie a dus la demisii, condamnări la închisoare, ba chiar și crime – executarea soților Rosenberg [2],[3] . Alții care au pățit-o au fost chiar Charlie Chaplin [9] și Kirk Douglas [10].

Astăzi anticomunismul nu mai are nevoie de victime : propaganda  anticomunistă din secolul al XXI-lea este o propagandă foarte eficientă, care reușește să îndoctrineze noile generații prin mass media și nu numai – ea a pătruns și în manuale. Elevii sunt mai ușor de manipulat, deoarece ei n-au trăit pe vremea regimului socialist și li e poate spune orice.

Elevii învață la școală cât de rău este ”comunismul”  , fără a li se explica ce înseamnă comunism. Nu se studiază Marx, ca să nu mai vorbesc de Lenin. Pentru elev comunism înseamnă teroare, foame și Ceaușescu.

Eu am avut o dispută cu colegii și cu profesorul de istorie de la liceu în legătură cu ideologia comunistă – tocmai citisem ”Manifestul Comunist” , era vorba de revoluțiile din 1848. Am spus că mi se pare că tot ce scrie acolo este corect: capitalistul trăiește din exploatarea proletariatului iar proletar este oricine își vinde forța de muncă, adică părinții noștri și profesorii noștri.

Colegii mei au început să râdă (nu auziseră de proletari) iar profesorul de istorie m-a combătut: el nu era proletar, pentru că nu își vindea forța de muncă unei persoane private iar noțiunea de exploatat – exploatator nu mai are sens astăzi.

Nu m-am înțeles cu colegii mei de la liceu. Nu erau interesați de loc de istorie, dar credeau că le știau pe toate. De ce ar trebui să învețe date dacă ele se găsesc pe Google? Iar Google nu minte.

De exemplu le-am citit din stenograma procesului lui Nicolae și Elena Ceaușescu și le-am spus că acuzațiile aduse împotriva lor sunt toate minciuni. M-au acuzat atunci că aș fi cu Iliescu, că și ăla e comunist (noi, fiind născuți în 2000 habar nu aveam de Iliescu – știam , unii dintre noi , de Băsescu și Iohanis).  Și dacă tot sunt cu Iliescu, să mă duc în Rusia. Enervat, i-m zis celui cu Rusia să să-l pupe în c.. pe Iliescu. O vreme băieții – anticomuniști din fașă – s-au organizat :  ca să mă enerveze cântau, când mă vedeau ,,Am plecat s-o f… pe katușa”.

Iar proful de istorie ținea cu huliganii. Căci ”comunismul este o ideologie totalitară”. Auzeau și colegii vorba asta – totalitar. Cică Stalin a creat foamete în Ucraina, că ucrainenii mâncau scoarță de copac iar comuniștii îi tratau foarte rău pe deținuți din închisori, dând ca exemplu pe deținuții care trebuiau să taie stuf.

Am înțeles de atunci că profesorii sunt obligați să îndobitocească pe elevi cu propaganda anticomunistă. Statul român îi obligă să facă asta.  Mai ales profesorii de istorie au o viață grea: trebuie să mintă. Sunt sigur că în particular nici ei nu cred ce spun.

Noi nu am aflat la istorie despre crimele capitalismului. Colonialismul care a distrus viețile a sute de milioane de oameni și a ucis milioane de oameni. Ni s-a spus cum colonialismul a adus cultura și civilizația europeană în aceste ținuturi cu civilizații înapoiate. O fi adus-o, pentru vătafii lor și pentru cei care au rămas în viață. Capitalismul din SUA și Canada a exterminat milioane de indieni, mai ales după 1830  (vezi [4],[5]) . Armata SUA și coloniștii SUA i-au ucis deoarece aveau nevoie de pământurile lor pentru agricultură și pentru extragerea resurselor naturale.

Ca să nu rămână mai prejos, Leopold, regele civilizatei Belgii are pe conștiință milioane de morți în Congo, uciși cu bestialitate. [6] ,  Churchill este responsabil pentru foametea din India [7] iar poporul Herero se judecă și astăzi cu Germania pentru genocidul comis în Namibia, 1904 [8].

S-ar putea crede că imperialismul s-a umanizat după 1989. Nici vorbă: el a dus la distrugerea Irakului, Iugoslaviei, Libiei, Siriei  și sufocă economic țări și popoare care i se opun: Iran, Cuba, Venezuela și, mai nou, Belarus.

Asta le spun eu celor care îmi vorbesc de crimele comunismului. Sigur că au existat și teroarea roșie, și deținuți politici, dar majoritatea crimelor imputate ”comunismului” în Cartea Neagră a Comunismului (se poate descărca aici https://www.academia.edu/27215765/Cartea_neagra_a_comunismului) se pot imputa tot capitalismului.

Capitalismul înseamnă exploatarea săracilor de un grup de privilegiați, care au creat sărăcie, foamete și război. Capitalismul a dus la crearea fascismului și nazismului. Principiul de funcționare al capitalismului este: „Bogații devin mai bogați și cei săraci devin mai săraci„. Acesta este adevărul, care nu se învață la școală.

Trebuie să luptăm împotriva acestei propagande anticomuniste, care vrea să falsifice istoria. Toate războaiele au fost provocate de capitalism, nici unul de socialism. Viitorul este socialism sau barbarie. Recomand să citiți cele 61 de teze ale Internaționalei a IV-a de la wsws.org . [11]. Deși emise acum cinci ani, ele par mai actuale azi decât atunci: suntem împinși spre un conflict cu China sub umbrela anticomunismului – acest drog folosit cu succes de 30 de ani pentru jefuirea lumii. Trezirea la realitate nu este ușoară.

[1]          https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/anticomunismul-american-in-perioada-postbelica-mccarthysmul

[2]          https://ro.wikipedia.org/wiki/McCarthism

[3]          https://ro.wikipedia.org/wiki/Ethel_%C8%99i_Julius_Rosenberg

[4]          https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/drumul-lacrimilor-genocidul-amerindian-prin-mars-fortat

[5]          https://adevarul.ro/locale/botosani/cum-fost-masacrati-bastinasii-americii-nord-detaliile-genocidului-crud-indreptat-pieilor-rosii-1_59ef48295ab6550cb871a1a1/index.html

[6]          https://adevarul.ro/locale/botosani/genocidul-ascuns-civilizat-europenii-alte-popoare-taind-maini-penisuri-organizand-maceluri-1_59e765d95ab6550cb83f752d/index.html

[7]      https://www.aljazeera.com/news/2019/4/1/churchills-policies-to-blame-for-1943-bengal-famine-study

[8]          https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/holocaustul-kaiserului

[9]          https://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2012/07/how-kirk-douglas-overstated-his-role-in-breaking-the-hollywood-blacklist/259111/

[10]       https://ro.wikipedia.org/wiki/Charlie_Chaplin

[11]        https://www.wsws.org/ro/articles/2016/03/icfi-m04.html

 

 

 

 

 

Articol scris de Albac Vlad

Vizualizari: 8967 ,

Un răspuns la Propaganda anticomunistă din secolul al XXI-lea – perversă dar eficientă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *