Partidul Socialist Român se opune cu hotărâre înstrăinării portului Constanța către orice entitate publică sau privată străină. Portul Constanța  a fost construit prin efortul poporului român și el aparține poporului român, guvernul având doar rolul de administrator al acestuia.

Administrarea dezastruoasă a portului Constanța de către guvernele post decembriste, și în special a guvernărilor de dreapta, denotă din partea acestora lipsa de viziune și incapacitatea de a înțelege importanța strategică a unui port martim de o asemenea dimensiune, cât si rolul administrării profitabile a unui asemenea port.

Administrarea portului Constanța a fost privită după 1989 ca un generator de profit pentru clientela de partid, neglijându-se în totalitate rolul administrației în întreținerea și dezvoltarea facilităților portuare, și creșterea volumului de mărfuri tranzitate prin port.

La peste 30 de ani de la lovitura de stat din 1989, infrastructura portuară se află intr-o stare de degradare avansată din lipsa investițiilor, iar lucrările de construcție a  portului Constanța Sud–Agigea au rămas nefinalizate. S-au plătit sume importante unor firme de consultanță străine pentru elaborarea unor master planuri de dezvoltare a portului, totul rămânând doar pe hârtie, în condițiile în care aceste planuri de dezvoltare erau deja elaborate înainte de 1989, ele trebuind doar scoase de prin sertarele în care zac, si puse in aplicare.

Starea infrastructurii portuare și taxele portuare mari au reușit să facă portul Constanța neatractiv pentru firmele de shipping, deși acesta dispune de bune conexiuni cu europa centrală prin intermediul canalului Dunare-Marea Neagra și fluviul Dunărea.

În strategia sa de reconstrucție și dezvoltare națională Partidul Socialist Roman acordă o importanță strategică dezvoltării portului Constanța, în strânsă legătură cu programul de reconstrucție a unei flote maritime naționale.

Partidul Socialist Român cere guvernanților să-și responsabilizeze întreaga activitate în sensul recuperării oricăror pierderi economice sau financiare de la cei care au calitatea de administratori ai unităților sau instituțiilor respective până la secretarii de stat și miniștri în responsabilitatea cărora se află.

Este inadmisibil să mai acceptăm ca pentru orice pierdere sau ineficiență economică rezultată ca urmare a managementului incompetent sau fraudulos, singura soluție să fie înstrăinarea, așa zisa vânzare a unității respective.

Partidul Socialist Român condamnă lipsa totală de activitate și indiferența pe care a afișat-o justiția față de toți infractorii care, timp de peste trei decenii, au avut responsabilitatea administrării economiei naționale și în tot acest timp nu au făcut altceva decât, printr-un management extrem de fraudulos, să o distrugă și să o înstrăineze.

25.03.2021

Biroul Executiv Central

al PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1356 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *