pas-logo-nou[1]După ce au fost invalidați pe nedrept la Biroul Electoral Central, după ce decizia incorectă a BEC a fost menținută la Tribunal în ciuda argumentelor pertinente aduse de reprezentanții săi, iată că Partidului Alternativa Socialistă (PAS) i se permite să participe la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai.

Decizia care răstoarnă deciziile nedrepte luate împotriva PAS a venit de la Curtea de Apel. Astfel, prin hotărârea 159/11.04.2014 Curtea de Apel București, secția IV civilă, a invalidat decizia BEC, admițând candidaturile PAS.

Reamintim că PAS depusese nu mai puțin de 237.473 de semnături de susținere adunate cu eforturi imense de-a lungul perioadei decembrie 2013-martie 2014. Dintre acestea, doar un număr infim (235, adică 0,1%) fuseseră găsite la BEC ca fiind invalide pe fond, adică având probleme de principiu: era semnături ale unor persoane minore, erau copii xerox etc. Din acest punct de vedere PAS s-a prezentat foarte bine, restul partidelor cu probleme având cel puțin 2-3% din semnături greșite pe fond. BEC însă a decis că o mare parte a semnăturilor era, chipurile, greșită pe formă, adică modelul de listă pe care au fost adunate nu era același cu modelul prezentat de guvern abia pe data de 20 februarie. De aceea BEC a decis invalidarea candidaturilor, anulând astfel un efort enorm făcut de inimoșii militanți ai PAS. Iată însă că magistrații de la Curtea de Apel s-au dovedit a fi mult mai corecți, înțelegând că esența unei legi trebuie să stea în aplicarea ei corectă în fond, nu doar formală.

Urăm succes candidaților PAS!

Articol scris de Adrian Sandu

Vizualizari: 1286 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *