Articole recente

Miercuri 26.03: Delegația PAS depune actele la Biroul Electoral Central.

Miercuri 26.03: Delegația PAS depune actele la Biroul Electoral Central.

O delegație a Partidului Alternativa Socialistă (PAS) în frunte cu președintele Constantin Rotaru a depus miercuri 26.03 la Biroul Electoral Central lista de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Lista se deschide cu președintele partidului, Constantin Rotaru, și cu reprezentanta PAS la Partidul Stânga Europeană (PSE), Lucia Stanciu.

Lista  a fost însoțită de peste 237.000 de semnături. În cursa electorală au mai intrat alte 14 formațiuni politice și 11 candidați independenți, aceste alegeri anunțându-se astfel a fi unele dintre cele mai disputate din ultimii 10 ani.

Odată cu candidatura PAS se poate spune că Partidul Stânga Europeană, care la acest moment se află „pe val” în Europa, intră în cursa electorală și în România. Sondajele de opinie realizate la nivelul întregii Europe arată că PSE va avea în viitorul parlament european în jur de 60-65 de europarlamentari, suficienți cât să influențeze un mare număr de politici europene. Popularitatea în creștere de care se bucură PSE la acest moment se datorează faptului că e singurul partid politic european care se opune deschis ideologiei neoliberale propovăduite asiduu de toate celelalte partide europene. Pentru PSE Europa unită trebuie să fie o Europă socială, care apără drepturile și demnitatea oamenilor. Statele trebuie să redevină actori activi în economie și Banca Centrală Europeană trebuie să joace un rol activ în combaterea șomajului. De asemenea PSE este singurul partid din parlamentul european care se pronunță hotărât împotriva oricărei privatizări a bunurilor și serviciilor publice. Într-un continent în care ideologia neoliberală a produs în ultimul deceniu zeci de milioane de șomeri distrugând, practic, tot viitorul generației tinere din mai multe țări afectate de austeritate, nu e de mirare că mesajul Stângii Europene e perceput ca fiind singurul în favoarea cetățenilor în lupta lor cu corporațiile transnaționale.

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1560 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *