Pe data de 9 aprilie 2015 parlamentul ucrainian a votat o lege anticomunistă (vezi de exemplu aici https://ukraineantifascistsolidarity.wordpress.com/2015/04/10/ukranian-parliament-bans-communist-symbols-and-legitimises-nazi-collaborators/).

Rada ucrainiană a votat patru legi care toate interzic simbolurile şi propaganda comunistă. După intrarea lor în vigoare se vor distruge toate monumentele din epoca sovietică (cele care nu au fost deja distruse de pitecantropii anticomunişti, prietenii UE!). Străzile şi oraşele cu nume care aduc aminte de comunisşti îşi vor schimba numele. Legea a fost propusă de extremistul de dreapta Oleg Liaşco (îl puteţi vedea aici https://www.youtube.com/watch?v=WHrkNwqirVg) şi a fost adoptată cu 254 de voturi. Minimul cerut era de 226.

Am trecut şi noi prin murdăria asta acum 20 de ani. Unele nume vechi au mai rămas, probabil datorită lipsei de cultură a noilor politruci: în Buziaş, de exemplu mai există o stradă “6 martie” iar piaţa şi parcul din Drumul Taberei sunt cunoscute, în continuare, sub numele de “Piaţa Moghioroş” şi “Parcul Moghioroş” .

Ce e nou la ucrainieni este că au dat legi pentru această barbarie: la noi s-a făcut pe nesimţite.

Ce e vechi la fascistoizii ucrainieni este că – aşa cum fac şi fascistoizii noştri – pun semnul egalităţii între fascism şi comunism. Preambulul legii zice “scopul legii este de a condamna regimurile totalitare comuniste şi naziste, interzicerea negării naturii criminale a regimurilor totalitare, interzicerea folosirii publice şi în scopuri de propaganda a simbolurilor comuniste şi naziste”. Parcă şi acuzatul Băsescu a dat un fel de proclamaţie în sensul ăsta, dar fără criminalizarea negaţioniştilor.

Sigur, este o lege foarte democratică în ochii prietenilor din vest a fascistoizilor ucrainieni. Există legi de condamnare a negaţioniştilor şi în Franţa sau Germania. Da, există, dar le sunt o ruşine şi pentru ele. Nu poţi condamna investigaţiile istorice. Istoria se rescrie în fiecare zi în funcţie de interesele de moment ale puterii.

După mintea fascistoizilor legea ar avea ca scop “eliminarea ameninţărilor la adresa suveranităţii, integrităţii teritoriale şi securităţii naţionale a Ucrainei precum şi restabilirea dreptăţii istorice”.

Păi cea mai mare ameninţare este puterea de la Kiev – după cum se vede de mai bine de un an de zile. Puterea de la Kiev a reuşit performanţa de a pierde Crimeea, Donbassul şi de asasina 6000 de cetăţeni ucrainieni. A spune că acum Ucraina este o ţară suverană este o glumă proastă – actualul regim este antipopular şi se menţine doar prin teroare. Teroarea contra comuniştilor a început imediat după lovitura de stat din 22 februarie 2014. EI au fost găsiţi ţapii ispăşitori – li s-au confiscate sediile, au fost excluşi din Parlament, mulţi au fost umiliţi şi bătuţi. Doi candidaţi la preşedenţie din partea stîngii au fost bătuţi şi a trebuit să se exileze.

Pedepsele pentru violarea acestei “legi” merg de la amenzi pînă la închisoare. Nu puţină, de la 5 la 10 ani! Legea antipropagandă se referă la simbolurile sovietice din perioada 1917 – 1991. Adică şi perioada 1985 – 1991 – cînd bietul Gorbaciov voia perestroică şi glasnosti e tot totalitară. Logic ar fi ca şi Kravciuk şi Kucima să fie şi ei băgaţi la închisoare, find ei foşti comunişti. Nu că nu ar merita: primul din ei a participat la lichidarea URSS împreună cu alt ticălos, mort azi, Ielţîn şi cu altul, Şuşchevici. Împreună i-au dat lovitura mortală lui Gorbaciov.

În acelaşi timp, Rada (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54648)  a emis o  lege prin care se recunosc luptătorii pentru independenţa Ucrainei. Cele mai scandaloase sunt Organizaţia Ucrainienilor Naţionalişti şi mai ales Armata Insurgentă  Ucrainiană  (UPA). Ambele organizaţii sunt responsabile de masacrarea a zeci de mii de ruşi, polonezi şi evrei. Adică ei nu erau nazişti, că nu erau nemţi. Nici fascişti nu erau? Nici terorişti? Acum aparatul de stat din Ucraina este infestat de urmaşii lor de la Sectorul de Dreapta sau Borotba, care le folosesc simbolurile. Lozincile dragi acestora sunt “Moskali na noji”, “Smert moskaliam” “Smert vraham” (muscalii la cuţit, moarte muscalilor, moarte duşmanilor). Ferocitatea acestor eroi ai fascistoizilor i-a speriat pînă şi pe nazişti. Recomand cititorilor să urmărească un documentar care se găseşte pe youtube referitor la democraţii ăştia “Roses have thorns” (https://www.youtube.com/watch?v=QxcB0PI4ZLg) sau un film artistic german, foarte realist “Unsere Mutter, unsere Vater, min 40-45”. De altfel crimele oribile ale fasciştilor  ucrinieni sunt bine cunoscute. Ei bine, şeful sectorului de dreapta Dmytro Yarosh, care se crede urmaşul lui Bandera a fost numit consilier la statul major al forţelor armate – probabil ca să explice cum se pot măcelări mai bine adevăraţii luptători pentru libertate, patrioţii din Luhansk şi Doneţk. Capodopera legislativă a Radei  stipulează ritos  “Negarea legitimităţii luptei pentru independenţa Ucrainei în secolul XX … constituie o insultă la adresa poporului ucrainian şi este ilegală.

De unde au răsărit oamenii aceştia? Ei sunt aliaţii NATO? Ei sunt prietenii UE? Ce dovadă mai mare de ipocrizie politică vreţi? După ştiinţa mea nici unul din statele democratice din UE nu a protestat împotriva asaltului acestor primitivi contra bunului simţ şi al democraţiei.

SUA ştie ce face? Parcă tot americanii au creat şi AL Qaida (erau buni cînd ucideau sovietici sau sîrbi) şi Statul Islamic (era bun dacă ucidea doar sirieni, nu?). A protestat departamentul de stat faţă de o aemenea lege? Şi faţă de persoana care a produs-o?

Articol scris de Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu este doctor în matematică, profesor universitar, membru în Biroul Executiv al Partidului Socialist Român.

Vizualizari: 894 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *