• vin. sept. 13th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

O nouă şedinţă cu scântei în Consiliul local Uricani

ByRedactia

mart. 8, 2014 ,

Micul despot de Uricani îşi asigură majoritatea folosindu-se de tot felul de tertipuri.

A devenit deja la Uricani o obişnuinţă ca proiectele importante să fie dezbătute tocmai în zilele în care, unii consilieri locali nu pot fi prezenţi fiind la serviciu iar alţii sunt prinşi în alte probleme. Astfel, micul despot de Uricani îşi asigură de fiecare dată majoritatea, proiectele trecând fără nicio opoziţie ori obiecţie.

În cadrul şedinţei de îndată, pe care a convocat-o vinerea trecută primarul oraşului Uricani, consilierii locali au avut pe ordinea de zi opt puncte, fapt care a atras din nou dispute între edilul oraşului şi consilerii care sunt “gică contra” în şedinţele de consiliu, pentru modul în care se convoacă astfel de şedinţe, cu o oră două înainte de începerea acesteia.

Cum unul dintre proiecte făcea referire la închirierea păşunilor prin licitaţie publică, la şedinţă au participat şi crescătorii de animale. După o oră de jigniri şi cuvinte grele între primarul Buhăescu şi consilierul Ioan Stănescu, ce s-au contrat din nou pe legitimitatea proiectului, s-a reuşit parcelarea păşunilor, preţul de licitaţie să înceapă de la 20 de lei şi s-a stabilit ca la licitaţia publică să participe doar cetăţenii care locuiesc în oraşul Uricani. Acest lucru se pare că va fi contestat de Prefectură, care a amendat o hotârâre asemănătoare aprobată la Petrila, acuzându-i de discriminare pe consilerii locali petrileni. Rămâne de văzut care va fi răspunsul Prefecturii şi pentru hotărârea de la Uricani. Un alt punct pe ordinea de zi, a fost aprobarea hotârârii prin care consilierii locali sunt de acord cu proiectul de “Închidere şi Ecologizare a E.M. Uricani”.

În nota de fundamentare se arată că în proiectul tehnic care a fost întocmit de ICPM nu a fost luat în considerare şi poziţia comunităţii locale ori a administraţiei publice şi s-a venit cu o anexă prin care se cere întabularea imobilelor şi lucrări suplimentare printre care se regăsesc: împărţirea fostei incinte în trei parcele, împrejmuirea terenurilor din incinta principală, împrejmuirea puţurilor, realizarea drumului de acces către funicular, depozitul de explozibil, consolidarea podului peste Jiului de Vest din zona depozitului de explozibil, reparaţii la imobilele din zona stadionului, alocarea de sume necesare efectuării de lucrări de întreţinerea imobilelor care vo fi preluate în domeniul public al oraşului, lucrări de amenajare a staţiei de epurare, etc. Aceste imobile, vor fi date investiorilor care inteţionează să desfăşoare activităţi generatoare de noi locuri de muncă.

Cam aşa visează primarul Dănuţ Buhăescu, cai verzi pe pereţi. Oare câte locuri de muncă s-au creat în ultima perioadă în Uricani. Aceştia sunt în număr de ZERO, preferând celelalte oraşe ale Văii Jiului ale căror edili nu condiţionează direct sau voalat acordarea autorizaţiilor.

Se ştie că administraţia locală a preluat imobile şi de la vechile mine Valea de Brazi, Preparaţie, au în administare clădiri în zona fostei case de copii. Se ştie că acestea au fost devastate şi furate cu “ştiinţa” unor oameni ai legii, printre făptaşi regăsindu-se şi persoane dragi edilului uricănean. Se pare că aceeaşi soartă o vor avea şi imobilele care vor fi puse la dispoziţie uricănenilor, odată cu închiderea minei.

În cadrul şedinţei s-a mai aprobat realizarea unui studiu de fezabilitate pentru obiectivul “Construire şi dotare centru educativ pentru copii şi tineri”, alocarea a 5500 lei pentru organizare acţiunii “Flori pentru femeile din Uricani”, racordarea cişmelei publice de apă potabilă la punctual de furnizare a apei potabile amplasat pe Aleea Teilor, aprobarea organizării reţelei de învăţământ în anul şcolar 2014-2015.

Poate că în viitor, Uricaniul va avea o soartă mult mai bună şi va avea cu adevărat un primar, care să fie devotat comunităţii, să sprijine adevăraţii investitori şi să nu primeze intersul propriu sau de gaşcă, aşa cum se întâmplă în prezent, când oamenii rabdă de foame în case, sunt momiţi cu ajutoare de urgenţă, dezbaterile publice se fac după bunul plac al primarului, sau ţine audienţe personale cu câte 30-40 de persoane odată, de nu se mai înţeleg cetăţenii, unii cu alţii. Şi cum sloganul “împarte şi dezbină” este valabil şi la Uricani, la viitoarea licitaţie publică când se vor scoate păşunile la mezat, vom face în aşa fel încât licitaţia să fie una legală, deoarece participanţii vor avea o surpriză de proporţii, care va cutremura şi scaunul de care s-a legat, cu dinţii, primarul uricănean.

Autor: Angella Dumitraşcu, sursa : Valea Jiului Press

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.