Untitled-3-1Acesta pare să fie sloganul organizatorilor „marelui” miting de protest antiguvernamental și… antinațional (adăugăm noi) de la București programat pe 10 august. Și, în avanpremieră, avem deja mai multe semnale. Unul, înfricoșător la prima vedere, a fost lansat de un „român danez”, un prototip al extremistului de dreapta care vrea să vadă sânge, mult sânge pe caldarâmul bucureștean, mai mult decât a putut să curgă în zilele fierbinți ale lui Decembrie 1989. Și asta pentru că, ceea ce nu înțelegea o reporteriță TV, România, de fapt oamenii ei, cei nemulțumiți de guvernarea actuală, ar fi deja în… revoluție, e drept, deocamdată, fără baricade, doar cu forțele de ordine în… așteptarea unui inamic mai numeros, preconizat a atinge… milionul.

         Alte semnale, poate mai puțin înfricoșătoare, vin deja, azi, 7 august 2018, de pe una din arterele principale de afluire spre Capitala țării, respectiv Autostrada Pitești-București pe care au putut fi observați mulți motocicliști cu numere străine de înmatriculare. Și, de asemenea, numeroși cicliști despre care am aflat că au venit până mai aproape de București, în diferite centre urbane, cu trenul sau autocarul, în timp ce bicicletele ar fi fost aduse separat cu alte mijloace de transport. Cuplarea bicicletă/„biciclist” s-ar fi făcut și s-ar face încă zilele următoare, mai aproape de destinația preconizată.

         Avem diverse alte informații despre pregătirile ce se fac și, anume, crearea de diverse formații de „luptă” mai ales din perspectiva agitațiilor propagandistice, unele de joasă speță ca lozinci, altele care ar fi pregătite pentru eventualele încăierări cu forțele de ordine.

         Partea bună, pe care am putut-o reține din informațiile ce ne-au parvenit, cele mai multe de la prietenii și simpatizanții noștri, este că, în ciuda acuzațiilor ce li se aduc gen „noua securitate”, în cea mai mare parte a lor angajații serviciilor create cu misiunea de apărare a siguranței naționale și-au făcut și își fac datoria. Jurământul de credință depus și patriotismul autentic îi animă să-și facă datoria. Dacă trădarea cauzei naționale va deveni cumva parte a realității noastre actuale, aceasta își va avea izvoruol sau punctul de comandă în altă parte. Poate unde se tot aude un strigăt de durere personală devenit, nu doar viral, ci expresia unei dorințe neostoite, conform căreia „îmi vreau guvernul meu”. Iar ca să se ajungă la așa ceva e nevoie mai întâi să fie răsturnat guvernul actual. Noi, socialiștii, nu ne dorim așa ceva. Noi vrem deocamdată stabilitate și respect total pentru Constituția țării.

Articol scris de conf. univ. dr. Marin Badea

Vizualizari: 1151 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Valea Jiului în agonie

    În volumul lui David Kideckel România postsocialistă. Munca, trupul și cultura clasei muncitoare, tradus în […]