• lun. iun. 24th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

LEGE privind eliminarea abuzurilor și infracțiunilor constatate în stabilirea prețurilor folosite în facturarea energiei

           Pentru că tot ceea ce se întâmplă în domeniul energiei ține de domeniul infracțional, se impun măsuri urgente. Ca urmare, Partidul Socialist Român propune următorul proiect de lege.

Proiect

 
Art. 1. Consumatorii cărora li s-a facturat energia în cantități și la prețuri care nu corespund datelor reale sau factura nu conține toate datele de informare corectă a consumatorului sunt scutiți de plata acestor facturi.
Art. 2. Contravaloarea facturilor menționate la art. 1 va fi achitată de furnizorii care au emis acele facturi.
Art. 3. În cazul în care consumatorul este obligat să apeleze la instanțele de judecată pentru stabilirea falsității datelor facturate, furnizorul va fi obligat să plătească cheltuielile de judecată și, în plus, să-l despăgubească pe consumatorul înșelat cu o sumă echivalentă cu contravaloarea facturii primite.
Art. 4. Furnizorilor de energie la care se constată că au emis facturi în care sunt menționate cantități sau/și prețuri care nu corespund realității li se anulează licența de funcționare și-și încetează activitatea.
Constantin ROTARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.