• lun. mai 27th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

La comemorarea lui Gheorghe Georghiu Dej

ByGheorghiță Zbăganu

nov. 12, 2022

Am primit din partea tovarășului nostru Voicu Coman următorul material

La data de 8 noiembrie 2022  am participat din partea Partidului Socialist Român la aniversarea a 121 de ani de la nașterea Primului Conducător al României Socialiste Gheorghe Gheorghiu Dej, eveniment organizat de Asociația Scânteia.  Am luat și eu cuvântul și am spus următoarele lucruri:

Pentru activitatea sa în apărarea drepturilor muncitorilor români, în special ale ceferiștilor , Gheorghiu Dej a plătit cu ani grei de închisoare. A fost un om care a apărat  nobilele idealuri ale socialismului cu prețul libertății sale, într-o perioadă în care nimeni nu putea prevedea sfârșitul dominației capitalismului. Puțini oameni ca el mai există.

În condițiile grele de după război, în perioada 1948-1965 a reușit să înceapă construcția socialismului în Romănia, avînd foarte mulți dușmani interni (anticomuniștii, teroriștii numiți acum „partizanii din munți”, sabotorii) și externi (imperialismul vestic).

Dar el a avut și foarte mulți prieteni – muncitorii, intelectualii progresiști, milioanele de oameni săraci de la orașe și sate.

Socialismul nu s-a construit ușor,a fost nevoie de foarte multă muncă, multă transpirație, multă dăruire, multe sacrificii , uneori chiar cu viața. Oamenii au înțeles că nu muncesc pentru profitul unor patroni, ci au muncit pentru profitul României și al Romănilor.

Numai așa au fost posibile realizări la care românii de stăzi nu pot decât să viseze:  

–           Desființarea șomajului

–           Asistență medicală gratuită

–           Învățămînt gratuit pentru toate gradele

–           Locuințe la prețuri accesibile sau cu o chirie modică.

–           Energia electrică, gazele naturale, alimentele, la prețuri pentru orice om al muncii

Socialismul a însemnat o viață normală, fără frica zilei de mîine, fără teama că mă dă patronul afară din afacerea lui dacă am pretenții la o viață omenească.

Socialismul trebuie apărat nu trădat!

Acum vedem efectele trădării Socialismului și revenirea la o societate inferioară, criminală, la  capitalism.

Gheorghe Gheorghiu Dej s-a luptat cu dușmanii Socialismului și a apărat poporul muncitor.

Socialismul merită toată stima și respectul nostru. Socialismul este viitorul. Gheorghiu Dej merită recunoștința noastră.

NU TE VOM UITA NICIODATĂ

Voicu Coman                                                 8 Noiembrie 2022.

Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu este doctor în matematică, profesor universitar, membru în Biroul Executiv al Partidului Socialist Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.