UntitledSezon estival! Forfotă mare pe litoral! Elicopterele bogaților aterizează direct pe fesele iubitelor, făcându-le să urle de bucurie… și extaz! Șampania de sute de mii de euro, cu foiță de aur, sosește fie cu roaba, fie cu coșciugul, înconjurată de artificii și flăcări, asemenea unui ritual satanic. Așa o fi arătând iadul? Cluburile gem de clienți bogați, afaceriști dornici de andrenalină și de noi experiențe erotice… Animatoarele, fericite că au dat lovitura vieții lor, urlă din răsputeri că le place rău de tot, că vor să moară de gât cu iubiții lor, că nimic nu le mai desparte de… portofelul acestora… E o feerie.

La un moment dat, sub Steagul României, întins sub formă de cort, tinerii zburdalnici se drogau și beau fără măsură, în timp ce îngânau „Deșteaptă-te române”. Alții purtau tricouri pe care scria Ciuma Roșie. Ce blasfemie! Câtă incultură! Să fie, oare, aceștia junii corupți ai lui Eminescu? Sau urmașii lor? Oricum, între timp au suferit mutații genetice și au ajuns sub nivelul celor dintâi. Se comportă ca niște primate.

Răcnesc și se împerechează! Non-stop! Este o mare de păpuși gonflabile și de vibratoare!

Concomitent, în casele sărace, copiii se culcă flămânzi, iar mamele lor nu au bani să le cumpere încălțăminte să poată merge la școală! Spitalele se prăbușesc, acolo se moare cu zile, aparatura medicală este veche și ruginită, industria este încheiată și România este pe tobogan!

În schimb ne-au invadat beizadelele! Aceștia sunt pruncii hoților mai vechi și mai noi! Indivizi care nu muncesc, nu au nici meserie și le vin milioanele de euro din cer. Sunt proști și insensibili! Vulgari și la fel de lacomi precum părinții lor! E nevoie de deratizare! De o clasă politică adevărată! Lângă un aparat de cafea, un octogenar se confesează:

– Am vrut să mă căsătoresc! De aceea am venit pe litoral. Am găsit o duduie tânără, m-am îndrăgostit, ne-am sărutat timp de o oră și a dispărut! O dată cu portofelul meu! M-am împrumutat la Casa de Pensii c-am zis că fac nuntă și când colo…

– Așa-i la mare, îl încurajez eu… Ai surprize la tot pasul! Las’ că te-nsori dumneata!

La câțiva metri, o parapantă a căzut în capul unei bunici excentrice mai mult goală – cu un costum de baie bine decupat.

A scăpat cu bine și i-a strigat criminalului:

Te-ai orientat nenorocitule! M-ai și ochit! Acu’ să vii să-mi îndrepți oasele!

Toate aceste imagini mi-au lăsat un gust amar. Speram într-o lume mai bună, dar ne-am trezit cu o mulțime de vietăți sângeroase, care nu fac parte din specia umană. Cred că sunt cele ce au fost izolate în piramide. În timp ce filozofam, am auzit în spatele meu, o voce răgușită.

  • Dă-te, fă, la o parte, că trec cu bolidu’!
  • E Ferrari!

 

Articol scris de Mariana-Aurelia Plesa

Vizualizari: 796 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *