Articole recente

Marea sărbătoare națională din 1 Decembrie 2018 prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea României Mari, dincolo de entuziasmul popular pe care l-au adus cei peste 150000 de oameni care au ajuns la Alba Iulia sau de multiplele manifestări ce s-au desfășurat la scara întregii țări, a fost umbrită de numeroase „contre” venite din zonele antinațională și antipopulară ale societății românești.

Prima „contră” a zilei i-a aparținut chiar președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, când s-a urcat în tribuna defilării ignorându-și companionii cu care exercită actul Puterii după ce cu două zile mai devreme îi urechease zdravăn în cuvântarea omagială de sub cupola Parlamentului. Dar n-avea să fie singura pentru că imediat ce s-au încheiat festivitățile consacrate centenarului Marii Uniri, domnul Klaus Werner Iohannis a reluat tirul criticilor sale la adresa propriei țări adresându-se ca… nepolitician, neguvernant mijloacelor de informare în masă din străinătate pe o temă ce-și dorește cu orice chip s-o… clasicizeze, lipsa de pregătire a guvernului României de a prelua conducerea rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În schimb, pentru a câta oară?, președintele nu observă atacurile de o duritate rară chiar la adresa României Mari precum cele vehiculate de Agenția de Presă a Germaniei (DPA) conform cărora națiunea ar fi celebrat pe 1 Decembrie 2018 împlinirea unui secol de la cucerirea provinciei maghiare Transilvania, altfel spus, 100 de ani de la mutilarea Ungariei cu mijloace imperialiste, ceea ce conduce direct și logic la caracterul imperialist al Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920, pe care și în prezent oameni politici din Ungaria dar mai ales oameni din diaspora ungurească o vehiculează ca o idee suport pentru justificarea atitudinilor revizioniste și revanșarde în raporturile cu țara noastră.

Dar, domnul Președinte Klaus Iohannis nu este singurul adversar al României în aspirațiile ei naționale, sociale, democratice ș.a.m.d. Grupurile # rezist nu s-au dezmințit fiind prezente chiar la demonstrația militară de la București, și mai ales, din nou, în Piața Victoriei din Capitală situându-se evident de cealaltă parte a baricadei decât imensa majoritate a națiunii române.

În sfârșit, dar nu în ultimul rând, a ieșit la rampă și … custodele Casei regale cu o intervenție mai mult decât banală la ședința solemnă a Parlamentului și o plimbare cu trenul regal la Alba Iulia unde a surprins organizarea unui miting după toate regulile unei primiri triumfaliste: pâine cu sare, flori, fanfară militară și lozinci de genul: ”România cheamă monarhia!”, „Trăiască regina Margareta” etc. etc. Din bătrâni avem o zicală: într-o teacă nu pot intra două săbii. Ei bine, în România noastră postdecembristă se tot spune că ar fi totuși posibil, ca la 1 decembrie la Alba Iulia unde se aflau un președinte, desemnat democratic, și o „regină” în devenire. Halal democrație!!!

Articol scris de conf. univ. dr. Marin Badea

Vizualizari: 993 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *