Articole recente

 

Lupta politică în societatea noastră a căpătat accente dintre cele mai grave în ultima perioadă de timp. Atât de grave încât unii dintre cei mai proeminenți combatanți au renunțat să-și refacă forțele într-un concediu legal de odihnă. Chiar, mai mult, din dreptul acesta, în cazul doamnei prim-ministru, s-a făcut un imens obiect de gâlceavă și care a fost ridicat, pe nedrept, în opinia noastră, la rang de… conflict constituțional.

Duritatea ce s-a imprimat confruntărilor politice este și aceasta un simptom ce atestă existența unor note specifice schizofreniei de care este vizibil atinsă gândirea unui protagonist sau altul. Altfel, cum s-ar putea interpreta plângerea penală intentată de șeful PNL primului ministru pentru vina de… înaltă trădare de țară? Și tot o asemenea învinuire plutește în aer că i s-ar putea aduce Președintelui României căruia i s-ar plănui, deocamdată doar de către PSD, o suspendare. Pentru un asemenea recurs, e drept prevăzut în Constituție, ar exista deja un plan la care se mai lucrează încă în laboratoarele PSD din Șoseaua Kiseleff. În plus, încă din a treia decadă a lunii iulie, la încheierea sesiunii extraordinare a Parlamentului României aleșii poporului au plecat în vacanță avertizați că ar putea fi convocați într-o nouă sesiune neordinară.

În sfârșit, pentru ca tensiunile din viața noastră politică să capete un grad și mai ridicat precum cutremurele pe scările Richter și Mercali s-a recurs deja și la o amenințare de ordin extern: organizarea unui imens desant al românilor nemulțumiți din diaspora nici mai mult, dar nici mai puțin de un milion de oameni. Unele surse însă, credibile din punctul nostru de vedere, al socialiștilor, ne-au asigurat că planurile legate de planificata acțiune a diasporei, deși reale, concepute fiind în zona cotrocenisto-sorosistă, nu-și vor putea găsi concretizarea dorită. Încă în cursul zilei de duminică 5 august parveniseră la București știri despre… demobilizări în rândurile emigrației românești din Italia și Spania. Dar pericolul n-a trecut pentru multă vreme. De aceea noi, socialiștii, dar și prieteni ai noștri din zonele de stânga și centru-stânga suntem hotărâți să spijinim eforturile celor care se mai încumetă să apere democrația și ceea ce s-a mai refăcut din mult prea tăvălitul stat de drept. Un proiect de organizare sub semnul stângii radicale ar putea ieși în curând la lumina zilei.

 

Homo politicus

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 912 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *