Articole recente

   A plecat dintre noi, pentru totdeauna, profesorul universitar dr. Florea Dumitrescu, după o îndelungată activitate ca specialist renumit într-un domeniu al vieţii economice deosebit de sensibile aşa cum cum sunt finanţele publice. A fost, în tinereţe, cadru didactic universitar la A.S.E. Bucureşti, dar, mai ales, funcţionar al statului şi, ca o recunoaştere obiectivă a abilităţilor sale politice şi administrative, a ocupat demnităţi de rang înalt. Astfel, a ajuns a se ilustra ca ministru al Finanţelor Publice aducându-şi contribuţii personale deosebite în negocierile premergătoare aderării României ca membru cu drepturi depline la Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială aducând la Bucureşti şi primele împrumuturi consistente de la aceste instituţii, fonduri destinate efectiv dezvoltării economiei româneşti. E de menţionat că, insistent şi tenace, Florea Dumitrescu a obţinut acceptul reprezentanţilor FMI şi Băncii Mondiale ca banii obţinuţi să fie folosiţi în zonele economiei considerate de partea română a fi fost cele mai stringente precum investiţii industriale, agricole, cu precădere în construcţiile de maşini etc.

   Cu aceeaşi abnegaţie, Florea Dumitrescu a slujit România şi ca diplomat, în calitate de ambasador în Republica Populară Chineză, sau ca guvernator al Băncii Naţionale a României.

   De o manieră similară, Florea Dumitrescu s-a exprimat şi după evenimentele din Decembrie 1989 afirmându-se ca un adversar al politicilor post-decembriste de demolare efectivă a economiei în toate componentele ei, oferind diverse soluţii cu caracter constructiv, de edificare pe calea restructurărilor a unei economii naţionale moderne, sustenabile, subsumate oamenilor ca şi creatori ai acesteia şi nu în favoarea capitalului străin.

         Dumnezeu să-l ocrotească în pace!

Articol scris de conf. univ. dr. Marin Badea

Vizualizari: 1720 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *