Prof. Dumitru StanciuFormația mea religioasă de creștin ortodox îmi impune acest lucru. Spre liniștea inamicilor mei, făgăduiesc să fac acest lucru „Dând Cezarului cele ce sunt ale Cezarului și Lui Dumnezeu cele ce sunt ale Lui Dumnezeu.” În rest, vreau să-i asigur pe cei care mă întreabă „de ce scriu?” și apoi „mă învață” cum să scriu și ce să scriu, neuitând să mă jignească și să mă înjure în cel mai „literar” stil românesc, repet, vreau să îi asigur că am în permanență în minte învățăturile „Marelui IORGA”, pe care încerc să le reproduc din memorie: „dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu prostul în discuție”. Prin urmare, ce a stârnit în mine această dorință de dreptate? Fără să mai pierdem vremea, am să-mi informez cititorul că PETRE ȚUȚEA este „vinovatul” care m-a stârnit. Orbecăind pe rețelele de socializare am dat, din fericire, peste discuțiile  distinsului profesor Ion Coja și ale altor ERUDIȚI ROMÂNI despre BĂTRÂNUL ÎNȚELEPT, acest Diogene al românilor, și despre ÎNVĂȚĂTURILE sale. Și iată câteva spicuiri din spumoasele intervenții ale GURULUI român:

„Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”
„Poporul” român, din păcate, nu a auzit strigătul lui PETRE ȚUȚEA și, la îndemnul fariseilor lui Ion Iliescu și Petre Roman, în decembrie 1989, de ziua sfântă de CRĂCIUN, într-un simulacru de proces, care va rămâne în istoria omenirii ca o batjocură la adresa justiției, l-au asasinat pe MARELE NAȚIONALIST indicat de GURUL ȚUȚEA.

„Au trecut 27 de ani de la „revolutie”. Ceaușescu a condus România timp de 24. Nu se poate spune ca era „bine” pe vremea lui Ceaușescu, dar puțini știu cum era România înainte de Ceaușescu! Acest conducător a fost pentru țara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia și Abdul Nasser pentru Egipt: TATĂL NAȚIUNII!

Ceaușescu a scos România din Evul Mediu, de la lumina lumânării, la lumina electrică, de la carul cu boi, la întreprinderi producătoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive și avioane… Nu știu dacă, păstrând proporțiile, există performanțe asemănătoare în istorie – poate Ramses cel Mare. Ceaușescu a dictat să se ridice școli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, căi ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrări hidrotehnice portuare, flote de avioane și vapoare, irigații pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar și …autostrăzi. În 24 de ani amărâți, răstimp în care a plătit datoriile și a dublat populația urbană (v-a adus la oras, mă!…)…
De fapt este incredibil. Dacă știti despre ce vorbesc, veți vedea că performanțele lui Ceaușescu frizează imposibilul. Și, peste asta, a păstrat DEMNITATEA acestui popor!”

         Pentru cei care n-au fost atenți, „că-n decembrie au fost beți”, reiau: „Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu” și tot el „Se pupă cu toți … șefi de stat şi face rost de valută să nu mai depindem de muscali!”, spunea înțeleptul român.

         Este foarte greu să descriu starea mea de uluială în fața acestor intervenții. Mă simt, din nou, rușinat când rememorez clipele criminale ale „procesului” familiei Ceaușescu când IDIOTUL, trimis de Caiafa Ion Iliescu, să le fie avocat, să-i apere adică, îl acuza, de fapt, pe Ceaușescu că a destabilizat ROMÂNIA.

         Pe de altă parte întreb, am dreptul s-o fac, dacă „Ceaușescu a scos România din Evul Mediu” „Și a păstrat DEMNITATEA acestui popor!” ce ați făcut cu ele domnule Ion Iliescu?!

         Trăiesc astăzi într-o Românie „călărită” de o „jucătoare” de baschet, căreia, României zic, i se dictează de la Bruxelles sau de la WASHINGTON. Să fie această „stare” a țării mele o treaptă superioară a DEMNITĂȚII sale?! După căpățâna lui Iliescu, clocită de ambiții meschine, poate, dar după mintea unor români normali, cu siguranță nu.

                                  31. 01 2018

 

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 3221 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Valea Jiului în agonie

    În volumul lui David Kideckel România postsocialistă. Munca, trupul și cultura clasei muncitoare, tradus în […]