• vin. iul. 12th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

Elevii școliți în epoca Ceaușescu

ByRedactia

oct. 14, 2023

Elevii școliți în epoca Ceaușescu, îi umileau pe profesorii din occident cu nivelul ridicat de pregătire și IQ-ul, pentru că am avut cel mai performant sistem de educație.
Realizările lui Ceaușescu nu sunt egalate de nimeni în istorie.
NIMENI, în 5000 de ani de istorie cunoscută nu a reușit asemenea performanțe, în toate domeniile timpului său.
Numai opera arhitectonică, hidrotehnica și de infrastructură a lui Ceaușescu este epopeică si megalitică: baraje, poduri, șosele, tuneluri, sute de km de diguri de zeci de metri înălțime de la fundul mării. Mii și mii de blocuri de locuințe și rețele de instituții de tot soiul!
Dacă aș enumera tot ce a făcut Comandantul Suprem, m-ar apuca Revelionul!
La o ieșire la mare de vreo 100 km, Ceaușescu a construit a patra flota maritimă din lume, docuri pe locul trei ca mărime și macarale navale campioane mondiale ca forță de ridicare!
Și asta numai pe plan de supra si infrastructură, urbanism și industrie.
Dar!
Cele mai mari realizări au fost pe plan uman!
Dar nici asta nu pot înțelege românii contemporani, a căror capacitate de înțelegere este similară cu cea a câinilor și inferioară celei a pisicilor!
În raport cu românii, pisica înțelege instant!

Când eram eu în școala generală, aveam colegi care plecau din țară, cu familia, definitiv. Asta era prin anii 80.
Mergeau în Germania, în Ungaria, în SUA, Israel, Franța, Grecia etc. Acolo, colegii mei dădeau niște examene ca să fie evaluați si dați la școală în continuare.

TOȚI erau înscriși cu una, două sau trei clase mai sus! Și ăștia erau “plevușca” – nu plecau cei eminenți! Dar am avut și un caz de olimpică la mate-fizică-chimie (azi medic primar) care a mers exact o zi la scoală în Germania, la un liceu militar elitist. Pe profesor l-a mâncat în cur să o scoată la tablă … grea umilință au mâncat nemții, exact în domeniul care doare cel mai mult: „intelectul”.
La care, profesorul, în loc să zică “Mulțumim, bravo, ia loc în bancă!”, a zis “Dacă musafira noastră știe așa de bine matematică, să-i arătam că noi știm fizică!”.
S-au făcut de ras și mai rău, atât de rău încât i-au făcut scandal celui care o adusese pe fată la liceul lor.
Apoi au venit Andrei Marga si Ecaterina Andronescu – ultima fiind de o prostie multilateral dezvoltată. Francmasoni.
Ei au introdus manualele alternative și au operat modificări în programa școlară așa zis “comunistă” – au “targhetat normele instituțiilor de învățământ europene”!

Ca urmare, media IQ- ului românilor s-a prăbușit:
Ceaușescu i-a lăsat la 110 ( la Sănătate si Nutriție era dr. Iulian Mincu), iar în 2015 românii aveau media IQ 90 ( la Sănătate fiind tot soiul de borfași, manageri, “privat”, – masoni toți, oricum).
Cea mai mare realizare a lui Ceaușescu asta a fost: i-a scos din noroaie și le-a dat formă, sens și performanță!
I-a canalizat, i-a grupat, i-a folosit pe români, după un management al resurselor materiale și umane absolut genial! A dublat/ cazat/ spălat/ școlarizat ultraperformat populația orașelor, aducând țăranii la oras. Cu ei a făcut o industrie imposibil de egalat în două decenii! De la ZERO.
Dar! Deși a adus țăranii la oraș, a făcut si cea mai performantă agricultură din toată istoria acestui teritoriu! Irigat, mecanizat, hibridizat și investiții în cercetare!

Totul produs AICI – combine, batoze, tractoare, rețea de apă – TOT.
Așa că a plătit datoriile, ceea ce este din nou UNIC!
Ei bine, după părerea mea, un neam care a mușcat mâna care l-a hrănit nu merita nici măcar o judecată sumară, ca și cea pe care a avut-o cuplul Ceaușescu!
S-au bucurat sau nu, cert este că vorbesc de el ca de un „paria”!
Astăzi, când majoritatea românilor au capul plin de fecale nu se mai poate discuta așa ceva cu ei, darmite detalii care depășesc infinit puterea lor de pătrundere.

Este o blasfemie să vorbești despre Ceaușescu cu votiștii asasinilor săi! Majoritatea confundă Epoca de Aur (sintagma apartine lui Octavian Paler) cu perioada rezistentei din munți a lui Pauker. Este ca si cum ai vrea sa lucrezi la motoarele navetei spatiale, când tu nu știi nici tabla înmulțirii, dar vrei sa reglezi tu parametri de funcționare a lansării pe orbita!

Ce sa discuți cu ăștia despre performanțele unui geniu strategic care era Nicolae Ceaușescu?!?!

Sursa:
prof. dr. Gabriel Lupan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.