• Românii au fost, sunt și vor fi creștini autentici;
  • Mare parte, covârșitoarea parte, a locuitorilor acestei țări sunt „bolnavi” de românism.

Într-o perioadă frământată de fenomene politice, sociale și meteorologice fără logică, aproape, mi-a fost dat să trăiesc și câteva momente reconfortante dătătoare de speranță. Nu mai credeam că mai există șanse să visăm la „viitorul de aur” al „țării lui Eminescu”. Dar a venit sfârșitul de an 2018. S-au petrecut pe aceste meleaguri două evenimente irepetabile.

S-a sfințit Altarul Catedralei Mântuirii Neamului și s-a sărbătorit Centenarul Unirii României Mari. În afara unor amenințări cu debandadă și haos, din partea oligofrenilor neamului, nimic bun nu se prefigura la orizont. Dar cum Dumnezeu e Mare!, altfel aveau să se petreacă lucrurile. La sfințirea Altarului Catedralei Naționale – denumire vehement contestată de cei cu interese mari și creier puțin – populația creștină din toate colțurile țării s-a pornit spre capitală și de aproape o săptămână nu mai contenește să treacă prin Altarul Catedralei pentru a se ruga. Când se va termina acest lanț uman numai Dumnezeu știe. Eu stau, privesc cu bucurie și nu-mi vine să cred. După panarama aceea de referendum, pe care nici acum eu nu știu cine l-a făcut și de ce l-a făcut, se spunea, sentențios, de către idioții neamului, că poporul român a spus „pa!” bisericii. Mai mult nu cred că este nevoie să comentez.

Un al doilea moment de bucurie avea să mi-l ofere sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. De 1 Decembrie, fără a fi mobilizat de cineva cu promisiuni deșarte, POPORUL ROMÂN a început să curgă, dis de dimineață, spre aureolata Cetate, care pe jos, care cu căruța, care cu mijloace mai moderne, pentru a sărbători MĂREȚUL EVENIMENT și a se bucura împreună de faptul că au avut șansa de a fi contemporani cu EL. DOAMNE!, CÂT DE TINERI ȘI DE FRUMOȘI SUNT ROMÂNII MEI! ROMÂNIA are într-adevăr „VIITOR de AUR”.  Urmăresc, la televizor, și lucruri plăcute și mai puțin plăcute și aflu și opiniile altor români, valoroși pentru neamul lor. Am să reproduc, din memorie, câteva dintre punctele lor de vedere dar n-am să le comentez. Este lesne de înțeles de ce. Scriitorul, din păcate plecat dintre noi, Octavian Paler ne explica faptul că „primul lucru pe care l-au privatizat românii a fost interesul național” și că „România nu este o țară coruptă ci una jefuită și  prădată” de „o haită de lupi din interior și din exterior care fură tot” și care au făcut ca „România să fie o țară de oameni singuri”. Cutremurător! Cosmonautul Dumitru Prunariu spunea că își dorește o țară altfel decât cea care a ajuns România. Cântărețul, plin de har, Paul Surugiu, Fuego, repeta, cu pasiune, în fața mulțimilor, „…Acest pământ, al meu și al tău de-a pururea”. Să te audă Dumnezeu!

1 Decembrie  2018

Articol scris de dr. Dumitru Stanciu

dr. Dumitru Stanciu

Profesor universitar, Universitatea Politehnică București. Reprezentant al Partidului Alternativa Socialistă și membru al Biroului Executiv în Partidul Stânga Europeană. Preşedintele fondator al Asociaţiei de Prietenie România-Cuba.

Vizualizari: 1185 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *