Vă informăm că membrii și simpatizanții Partidului Socialist Român condamnă cu toată fermitatea hotărârea pe care ați luat-o Dumneavoastră de susţinere, alături sau la comanda Statelor Unite ale Americii și Uniunii Europene, a Loviturii de Stat care urmează să fie dată împotriva Guvernului Constituțional și Democratic ales al Președintelui Nicolas Maduro, împotriva statului și poporului venezuelean.

              Ce fel de DEMOCRAȚIE, de STAT DEMOCRATIC, de PREȘEDINTE sau MINISTRU DEMOCRATIC este acela care se alătură și sprijină un individ care se AUTOPROCLAMĂ PREȘEDINTELE UNUI STAT?

Juan Guaido, AUTOPROCLAMATUL PREŞEDINTELE AL VENEZUELEI, este foarte clar că nu poate fi decât o marionetă a acestor state și un dușman al poporului venezuelean.

Noi, Partidul Socialist Român şi românii, într-un număr covârșitor, dacă ar fi informați corect despre realitățile din Venezuela, susţinem cu tărie că SUA și aliații/supușii lor nu au dreptul să intervină în treburile interne ale altor țări suverane, să le impună guvernul și să le hotărască viitorul, așa cum s-a întâmplat și cu România după Lovitura de Stat din 1989.

             Dacă SUA sau unele state din UE au nevoie de petrolul Venezuelei, să-l cumpere, nu să pună la cale Lovituri de Stat în urma cărora să și-l adjudece gratuit!

În Irak, Afganistan, Libia și Iugoslavia s-a dovedit că în spatele tuturor minciunilor despre democrație și drepturile omului s-au aflat interesele geopolitice, petrolul și gazele naturale. Acest lucru se întâmplă astăzi și în Venezuela. Partidul Socialist Român afirmă, fără nicio şovăială, că: susţinerea promotorilor loviturii de stat, a violenței și terorismului, a sancțiunilor și blocadei economice, a confiscării ilegale de bunuri și resurse financiare ale Venezuelei, susținerea provocatorilor de la frontiera Venezuelei care sunt făcute sub masca așa-numitului „ajutor umanitar”, precum și amenințările cu o intervenție militară, reafirmate de Trump, nu sunt acțiuni menite să apere interesele poporului venezuelean, sunt acțiuni prin care se urmărește ocuparea Venezuelei și transformarea ei în colonie.

              Partidul Socialist Român, convins fiind că fiecare popor trebuie să fie lăsat să-și hotărască singur soarta, vă cere să abandonaţi politica de subordonare faţă de SUA şi față de marile puteri din UE și să promovaţi, în relațiile pe care le avem cu toate statele lumii, o politică a respectului reciproc, a colaborărilor reciproc avantajoase, a respectării independenței și suveranității fiecărui stat.

              Înțelegem că statutul de colonie al României nu vă permite un câmp prea larg de acțiune, dar, și în aceste condiții, considerăm că reprezentanţii României trebuie să ceară apărarea principiului neintervenției în afacerile interne ale altor state.

             Partidul Socialist Român își exprimă toată solidaritatea cu Guvernul Venezuelei, cu Președintele legitim al Venezuelei, cu eroicul popor venezuelean și cu     VENEZUELA INDEPENDENTĂ ȘI SUVERANĂ!

            Partidul Socialist Român îi cheamă pe toți apărătorii păcii, democrației, progresului social și independenței naționale, la solidaritate cu Venezuela Bolivariană!

 Apărând Venezuela, apărăm aceste valori la noi şi în lume!

1 martie 2019

                                                        Președinte,

                                       Dr. ec. Constantin ROTARU

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 1848 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Valea Jiului în agonie

    În volumul lui David Kideckel România postsocialistă. Munca, trupul și cultura clasei muncitoare, tradus în […]