ASOCIAȚIA DE PRIETENIE ROMÂNIA – VENEZUELA, respinge ultimatumul dat de SUA și UE și condamnă cu fermitate statele care au declarat ca îl susțin pe cel care s-a autoproclamat președinte al Venezuelei, JUAN GUAIDO .

Este inadmisibil ca țări care declară ca au o democratie veche, solidă, să accepte o asemenea ingerință în politica internă a unui stat independent, liber si suveran asa cum este astazi Republica Bolivariană Venezuela. Ultimatumul dat guvernului Venezuelei de catre guvernul S.U.A. și de o parte din tarile U.E.  este cu atât mai condamnabil cu cât contravine principiilor democrației care stau la baza funcționării oricărui stat democratic. Ultimatumul cere organizarea în termen de 8 zile de alegeri libere, corecte si … (atentie!) credibile!

Credibile pentru cine? Pentru stăpân?!

Acest „credibile” inseamna în fapt condiționarea recunoașterii rezultatului alegerilor de către S.U.A. și aliații lor. Cine sunt ei? Chiar dacă alegerile vor fi libere și corecte, în cazul victoriei lui Nicolas Maduro, guvernele S.U.A si U.E. vor susține că rezultatul alegerilor nu este CREDIBIL. Respingem și condamnăm cu fermitate implicarea unor state care, în mod abuziv, criminal, calcă în picioare dreptul popoarelor la liberă exprimare și guvernare, încălcând dreptul statelor la autodeterminare, așa cum este prevăzut de art.2 al Cartei ONU – „coloana vertebrală” a dreptului international.

Asociatia de prietenie Romania – Venezuela condamnă S.U.A. și tarile care l-au recunoscut ca presedinte  al Venezuelei pe cel care s-a autoproclamat șeful statului și care prin această acțiune încearcă sa dea o lovitură de stat,  respectiv îndepărtarea președintelui legal ales Nicolas Maduro.

Prin acest gest criminal, nesăbuit și iresponsabil se creează un precedent periculos în politica internatională. Oricând, oriunde, în orice țară se poate autoproclama presedinte o anumită persoană  daca este agreată de Departamentul de Stat al S.U.A. și de unele  țări ale U.E.?

Asociația de prietenie România – Venezuela își exprimă toată solidaritatea și prietenia cu poporul venezuelean și cu președintele legitim, ales democratic, NICOLAS MADURO.

 

VENEZUELA TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ INDEPENDENTĂ, LIBERĂ ȘI SUVERANĂ!

 

 

Presedinte,

Cms. sef. (r) DIMA PETRICA

 

 

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 2344 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *