• lun. iun. 24th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

DECLARAȚIA PARTIDULUI COMUNIȘTILOR din SUA PRIVIND OPERAȚIILE MILITARE RUSE ÎN UCRAINA

ByRedactia

mart. 2, 2022

Timpul diplomației a trebuit să se încheie pentru a opri extinderea NATO și campania de violență și genocid în curs împotriva Republicii Populare Lugansk (LPR) și Republicii Populare Donețk (DPR). De peste 30 de ani, Rusia a pledat ca NATO să oprească extinderea și să ia în serios preocupările de securitate ale Rusiei. Axa SUA-UE-NATO nu numai că a respins preocupările rusești de securitate, dar a rămas tăcut în timp ce oamenii din Donbass au fost bombardați de armata ucraineană folosind armament furnizat de SUA-NATO, deschizând în cele din urmă calea conflictului care se desfășoară astăzi.

            Partidul Comuniștilor din SUA urmărește de mulți ani evoluțiile din Rusia, LPR, RPD și Ucraina. Suntem în deplină solidaritate cu oamenii din Republicile Populare Lugansk și Donețk în timp ce aceștia luptă împotriva regimului fascist Bandera susținut de SUA-UE-NATO de la Kiev.

            Având în vedere tensiunile crescute din sistemul imperialist, atât Rusia, cât și China caută în mod activ să distrugă dominația imperialistă a SUA la nivel internațional, în urma contrarevoluției din Uniunea Sovietică din 1991. Orgoliul și triumfalismul SUA au susținut doctrina „sfârșitului istoriei” și hegemonia ordinii liberale occidentale condusă de Washington ca putere internațională unipolară. Au mers rapid la muncă, refăcând lumea în imaginea lor capitalistă. Statele Unite și liderii occidentali au făcut promisiuni „nici un centimetru spre est”, atât secretarului general sovietic Gorbaciov, cât și președintelui rus Elțin. Ei și-au încălcat promisiunile prin extinderea NATO de mai multe ori în ultimii treizeci de ani, de la 12 țări inițial la 30 de țări în 2022 și prin deplasarea cu 600 de mile mai aproape de granița cu Rusia.

            Statele Unite și NATO au dezmembrat și balcanizat violent Iugoslavia socialistă în anii 1990, creând în cele din urmă Kosovo ca protectorat și bază militară în afara teritoriului sârb.

            Din păcate, mulți par să fi uitat în mod convenabil bombardamentele de la Belgrad, masacrele, utilizarea materialelor radioactive introduse în muniții și tensiunile etno-religioase alimentate de imperialiștii SUA-UE-NATO. Putin chiar a recunoscut în discursul său recent privind recunoașterea LPR și DPR că în 2000 l-a abordat pe Bill Clinton cu propunerea că Rusia ar putea adera la NATO, unde a fost respins. Imperialismul american nu poate permite unui rival să participe la jefuirea angro a lumii.

            Statele Unite și NATO au continuat să distrugă Afganistanul, Irakul, Libia, Siria și Yemenul. În 2014, SUA-NATO a orchestrat o lovitură de stat fascistă în Ucraina împotriva guvernului ales democratic. Imperialiștii SUA-NATO continuă să folosească violența dincolo de Europa, în Asia, Africa și America Latină.

            Lovitura de stat fascistă din Ucraina din 2014 a adus la putere o juntă fascistă care a reabilitat memoria și moștenirea lui Stepan Bandera, liderul fascist al Organizației Naționaliștilor Ucraineni (OUN), care în al Doilea Război Mondial a fost responsabil pentru uciderea a 200.000 de evrei ucraineni din Ucraina. 1941 până în 1945.

            În iulie 1941, la scurt timp după invazia nazistă a URSS, Organizația Naționaliștilor Ucraineni a emis un pamflet la Lvov, Ucraina de Vest, în care le proclama evreilor: „Vă vom arunca capetele la picioarele lui Hitler!”. Regimul de după 2014 i-a acordat lui Bandera cel mai înalt titlu de „Erou al Ucrainei” și a adoptat o lege prin care este ilegală negarea „eroismului său”.

            A adus neonaziști în viața militară și politică, inclusiv în Batalionul Azov și în sectorul de dreapta. Acești fasciști au comis crime de nespus, inclusiv incendierea clădirii Casei Sindicatelor din Odesa în 2014, care a ucis 48 de persoane. În plus, oamenii din Republica Populară Lugansk (LPR) și Republica Populară Donețk (DPR) au suferit mai puțin de 8 ani de atacuri militare brutale și bombardamente din partea acestor unități militare neo-naziste care au vizat infrastructura civilă.

            În ochii poporului rus, ei amintesc de invaziile brutale ale lui Napoleon în secolul al XIX-lea și ale Germaniei naziste în secolul al XX-lea. În ambele cazuri, Rusia și succesorul ei, Uniunea Sovietică, care includea și Ucraina, au învins aceste armate inamice, împingându-le înapoi prin Europa. Zeci de milioane și-au pierdut viața în acele războaie eroice. Rusia și Uniunea Sovietică au salvat de două ori Europa de la tiranie. Încă o dată, inamicul fascist se mută pentru a încercui Rusia, în acest caz, NATO și junta fascistă post-2014 din Ucraina. Acest lucru pur și simplu nu putea fi tolerat de Federația Rusă.

            Partidul Comuniștilor din SUA este solidar cu clasa muncitoare antifascistă și cu comuniștii din Rusia, Republica Populară Lugansk (LPR), Republica Populară Donețk (DPR) și Ucraina, care tânjesc după dărâmarea statuilor lui Stepan Bandera și a altor fasciști. Amintiți-vă de milioanele de sovietici, inclusiv ruși și ucraineni împreună, care au luptat și au murit pentru a scăpa lumea de fascism.

            Ipocrizia Statelor Unite este evidentă în propria confruntare cu Cuba și Uniunea Sovietică din timpul crizei rachetelor din Cuba. Când Cuba, ca națiune suverană, a cerut Uniunii Sovietice asistență militară și plasarea de arme nucleare pentru a proteja revoluția în curs de dezvoltare de imperialismul american și de încercările CIA de a-l răsturna pe Fidel Castro, Statele Unite sunt preocupate de securitatea sa și invocând Doctrina Monroe, s-a confruntat cu cubanezii și sovieticii, aducând lumea în pragul anihilării nucleare. Din fericire, diplomația a prevalat și războiul total a fost evitat. Faptul că preocupările de securitate ale Rusiei legate de Ucraina, expansiunea NATO și armele nucleare au fost date deoparte arată ipocrizia profundă și cinismul SUA și al aliaților săi din NATO.

            Comuniștii sunt întotdeauna primii care luptă pentru pace și prietenie între toate popoarele și națiunile. Ne amintim de frăția națiunilor, de prietenia popoarelor și de solidaritatea dintre poporul RSS Ucrainei și RSFS rus. Milioane s-au căsătorit între ele și au avut familii de pe ambele părți ale granițelor RSS cu Ucraina.

            Până la urmă suntem împotriva războiului. Războaiele dintre statele capitaliste sunt dăunătoare clasei muncitoare, de ele beneficiind numai clasele lor conducătoare. Totuși, când imperialismul și fascismul amenință clasa muncitoare, uneori este necesar, ca în 1941, să le înfrunți cu forța. Un război antifascist este un război drept. Pe plan internațional, a sosit momentul să organizăm o ofensivă împotriva fascismului și a reabilitării acestuia în Europa, Statele Unite și nu numai.

            Unii susțin că impulsul care stă la baza conflictului din Ucraina s-a dezvoltat din confruntarea lungă și intensă dintre interesele imperialiste ale SUA și ambițiile Rusiei, ambele urmărind să asigure o cotă mai mare a pieței globale. Alții susțin că actualul conflict dintre Ucraina și Rusia servește intereselor SUA pentru a-și crește competitivitatea pe piața UE care se bazează pe Rusia pentru o parte considerabilă a importurilor sale, în special gaze. De fapt, odată ce Rusia și-a lansat operațiunea militară în Ucraina, Germania a suspendat proiectul conductei Nord Stream 2.

            Partidul Comuniștilor din SUA este solidar cu clasa muncitoare antifascistă și cu comuniștii din Rusia, Republica Populară Lugansk (LPR), Republica Populară Donețk (DPR) și Ucraina, care tânjesc după dărâmarea statuilor lui Stepan Bandera și a altor fasciști. Amintiți-vă de milioanele de sovietici, inclusiv ruși și ucraineni împreună, care au luptat și au murit pentru a scăpa lumea de fascism.

            Recunoaștem că Statele Unite și NATO sunt cauza principală a conflictului. În timp ce milioane de oameni din Statele Unite suferă din cauza asistenței  medicale necorespunzătoare, a sistemului educațional necorespunzător și a creșterii costurilor în bunuri și servicii de bază pentru clasa muncitoare, clasa conducătoare a SUA, capitaliștii, atât ai partidelor democrate, cât și ai partidelor republicane. prin tot ceea ce fac, ne demonstrează că sunt dușmanii clasei muncitoare americane.

            Facem apel la viitorul guvern al Ucrainei să legalizeze Partidul Comunist din Ucraina, care a fost scos în afara legii de junta fascistă, și să permită mișcării sindicale să își reia activitatea. În acest timp de război, transmitem salutările noastre fraterne calde și solidaritatea cea mai profundă Partidelor Comuniștilor și Muncitorilor din fosta URSS.

NU FASCISMULUI!

NU NATO!

NU SANCȚIUNILOR!

NU RĂZBOIULUI CU RUSIA!

24. 02. 2022

Departamentul Internațional al Comitetului Central al

PARTIDULUI COMUNIȘTILOR din STATELE UNITE ale AMERICII

One thought on “DECLARAȚIA PARTIDULUI COMUNIȘTILOR din SUA PRIVIND OPERAȚIILE MILITARE RUSE ÎN UCRAINA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.