• vin. iul. 12th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

DE CE SUNT PROFESORII ÎN GREVĂ?

ByRedactia

iun. 13, 2023

De ce are nevoie societatea noastră astăzi? Ce am pierdut încetul cu încetul? Spre ce ne îndreptăm?

          Acestea ar trebui să fie întrebările pe care să ni le punem când analizam dacă e justificată sau nu greva profesorilor. În schimb, întrebările sunt: merită sau nu profesorii salarii mai mari, care merită, de ce merită mai mult etc. Nu, nu toți profesorii merită salarii mai mari, nu toți profesorii își dau interesul, nu toți profesorii sunt la fel, dar cu toții reprezintă același lucru: puterea educației într-o societate.

          Cum se raportează societatea la instituția școlii?

          Profesorilor nu ar trebui doar să li se mărească salariile.   Profesorii, alături de artiști, au rolul de a fi ambasadorii culturii într-o țară. Cultura înseamnă identitate și o țară fără cultură e o țară fără identitate.

          Așadar, cât ar trebui să primească leafa profesorii? Nu vă mai încurcați în calcule și departajări. Profesorul este un simbol, reprezintă ceva. Profesorul nu este bona la privat, homeless la stat. El trebuie să primească atât cât să stea drept la orice masă de bogați, atât cât să stea drept în orice clasă de bogați, atât cât să stea drept în fața oricărui sărac care să știe că dacă învață, ajunge la masa de bogați (lângă profesor). Acum realitatea este așa: profesorul nu este invitat la masa de bogați și niciun sărac nu mai vrea sa fie un om educat căci oamenii educați nu ajung niciodată la masa de bogați (fals, dar te poate contrazice cu argumente)!

          Deci ce mesaj vreți, dragi guvernanți, să transmiteți? Noi doar cu atât plătim profesorii? Coșul zilnic? E coada mare? Profesori la coada pentru coșul zilnic înseamnă noi generații de sclavi pentru voi, cei care ne conduceți.

          Atenție! Statutul profesorului este statutul societății.

          Deci cu cat plătiți profesorii? In funcție de ce?

Text preluat de pe facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.