Articole recente

Membrii și simpatizanții PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN, la fel ca marea majoritate a românilor, denunță în fața întregii lumi criminalul sabotaj comis joia trecută, 07 martie, împotriva sistemului de alimentare cu energie electrică al Republicii Bolivariene Venezuela care, prin întreruperea acestuia pe o suprafață de peste 80% din teritoriul țării, a provocat daune și suferințe grave venezuelenilor. A fost un atac informatic produs cu instrumente de înaltă tehnologie prin care s-a încearcat să întrerupă definitiv furnizarea de servicii electrice în Venezuela.

După cum s-a văzut și prin mesajele scrise pe rețelele de socializare, oficiali guvernamentali de rang înalt ai Guvernului Statelor Unite ale Americii, inclusiv Secretarul de Stat, Mike Pompeo, si senatorul Marco Rubio, și-au revendicat acest act de natură teroristă comis împotriva civililor din Venezuela pe care i-au privat pe de acest serviciu timp de peste 24 de ore.

Denunțăm această agresiune împotriva poporului venezuelean și condamnăm asemenea acțiuni puse la cale de Guvernul lui Donald Trump prin marionetele sale politice din Venezuela care, prin provocarea unor suite de prejudicii populației civilile, urmăresc să răstoarne guvernul legitim al Președintelui Nicolas Maduro.

Salutăm acțiunea extrem de eficientă a lucrătorilor companiei de electricitate din Venezuela, care într-un timp de numai câteva ore au reușit să repună în funcțiune serviciul de alimentare cu energie electrică în întreaga țară și continuă să lucreze continuu pentru stabilizarea definitivă a acestuia.

Din România, transmitem Venezuelenilor recunoștința noastră pentru comportamentul lor civic și liniștit de care au dat dovadă în timpul acestui nou act criminal săvârșit împotriva păcii și a țării lor. Aceleași sentimente de recunoștință le transmitem și Guvernului Bolivarian și Președintelui Nicolás Maduro și îi asigurăm de tot respectul nostru pentru modul rapid în care au reușit să protejeze populația civilă, spitalele și centrele de sănătate, în general, de urmările dezastruoase care ar fi putut fi produse de acest act criminal.

Reiterând sentimentele noastre de solidaritate și de prietenie cu poporul curajos din Venezuela, ne declarăm total împotriva oricărui act terorist și milităm fără nicio rezervă pentru pace și democrație.

Democrația și pacea trebuie să triumfe în Venezuela!

Președinte,

Dr. ec. Constantin ROTARU

 

București, 11 martie 2019

 

Articol scris de dr. ec. Constantin Rotaru

Vizualizari: 5669 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *