• lun. mai 27th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

China Focus: Micul reactor nuclear din China completează asamblarea modulului central

ByRedactia

aug. 11, 2023
Această fotografie făcută pe 10 august 2023 arată locul de asamblare al modulului central al primului reactor modular mic comercial din lume, Linglong One, în județul autonom Changjiang Li, provincia Hainan din sudul Chinei. (China National Nuclear Corporation/Handout via Xinhua)
Sursa: Xinhua
Editor: huaxia
10-08-2023 18:22:30

HAIKOU, 10 aug. (Xinhua) — Asamblarea modulului central al primului reactor modular mic comercial (SMR) din lume, Linglong One, a fost finalizată joi, potrivit dezvoltatorului său, China National Nuclear Corporation (CNNC).

Acesta marchează apogeul procesului de instalare a Linglong One, reprezentând un pas istoric în miniaturizarea energiei nucleare globale și confirmând faptul că China este în fruntea globală în ceea ce privește construcția SMR modulară.

Situat în provincia insulară Hainan din sudul Chinei, Linglong One este un mic reactor modular cu apă sub presiune, multifuncțional, dezvoltat de CNNC.

Modulul de bază este componenta cheie a Linglong One și a fost proiectat și achiziționat independent de Institutul de Energie Nucleară din China sub CNNC. Include vase sub presiune și generatoare de abur.

Înainte de asamblare, generatoarele de abur au fost sudate la vasele sub presiune din fabrică. Această inovație de proiectare nu numai că a îmbunătățit siguranța și fiabilitatea centralei nucleare, dar  a și scurtat foarte mult perioada de construcție, a declarat Deng Xiaoliang, director general adjunct al Hainan Nuclear Power Co., Ltd. al CNNC.

SMR joacă un rol din ce în ce mai proeminent în noua rundă de reforme a tehnologiei energiei nucleare și în competiția industrială internațională, datorită avantajelor lor în materie de siguranță, flexibilitate în implementare și operare multifuncțională.

Linglong One este un alt reactor nuclear inovator dezvoltat de China cu drepturi independente de proprietate intelectuală, după reactorul Hualong One. Este, de asemenea, primul mic reactor modular presurizat cu apă  din lume care a trecut de evaluarea generală de siguranță a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Dezvoltatorul său CNNC a participat, de asemenea, la munca de personal a primului document de cerințe ale utilizatorilor SMR al AIEA, contribuind cu înțelepciunea chineză la dezvoltarea SMR.

Cu sediul la centrala nucleară Changjiang din Hainan, construcția Linglong One a început în iulie 2021.

După finalizare, se preconizează atingerea unei capacități anuale de generare a energiei de 1 miliard kWh, care ar satisface nevoile a aproximativ 526.000 de gospodării. Se preconizează că va reduce emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 880.000 de tone pe an, echivalent cu plantarea a 7,5 milioane de copaci pe an.

Linglong One este, de asemenea, proiectat pentru încălzirea urbană, producția industrială de abur  și desalinizarea apei de mare.

Acesta urmează să fie afișat la o conferință privind dezvoltarea și aplicarea SMR-urilor care va avea loc în Hainan în luna septembrie.

https://english.news.cn/20230810/2d5218267062468b875e9a27836ff59a/c.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.