Într-o perioadă agitată din punct de vedere politic şi social, când interesele clasei muncitoare sunt încălcate la modul cel mai brutal și sindicatele, în cea mai mare parte a lor, se dovedesc a fi anexe ale partidelor de dreapta, există şi lideri de sindicat care au înţeles foarte bine că doar politica unui partid autentic de stânga, aşa cum este Partidul Socialist Român, poate să ofere răspunsuri şi soluţii la problemele din ziua de azi.

            Este şi cazul inginerului Mihai Diculoiu, cel mai cunoscut lider de sindicat din Vâlcea, omul care a condus Sindicatul Liber OLTCHIM în perioada de glorie a celui mai mare și mai profitabil combinat vâlcean, timp de aproape 20 de ani. Ca lider al celui mai puternic sindicat de pe Platforma Industrială Vâlcea, Mihai DICULOIU a observat cum, de-a lungul timpului, Partidul Socialist Român, prin preşedintele Constantin ROTARU, a susţinut cauza angajaţilor din cadrul SC OLTCHIM SA, societate comericială de stat denumită, într-o vreme, „perla economiei româneşti”.

            Acţiunile concentrate şi disperate ale guvernanţilor care răspund la comenzi politice şi economice din afara României, prin care se urmărea lichidarea SC OLTCHIM SA, aveau să se împiedice de ambiţia cu care Mihai Diculoiu s-a opus distrugerii industriei chimice româneşti şi în final vânzarii la fier vechi a unuia dintre cele mai mari Combinate din Europa.

            Retras din activitatea sindicală, Mihai DICULOIU va avea un cuvânt important de spus în politica românească. „Am ales să fac şi să susţin politica PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN pentru că am văzut şi am cunoscut foarte bine modul în care au acţionat toate celelalte partide, perindate pe la putere după 1990. Niciun alt partid nu a pus în prim-plan interesele clasei muncitoare. Niciun partid, indiferent cum s-a numit el, PSD, PDL sau PNL, nu au urmărit să aplice o politică de pe urma căreia să se menţină locurile de muncă, să se dezvolte societatea OLTCHIM şi, astfel, să salvăm de la faliment nu doar o firmă de stat, ci un întreg judeţ” – a explicat, pe scurt, fostul lider al Sindicatului Liber OLTCHIM, inginerul Mihai DICULOIU, decizia sa de a se înscrie în Organizaţia Vâlcea a Partidului Socialist Român.

 

Scris de Liviu SANDU

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 2190 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *