Partidul Socialist Român condamnă guvernul liberal pentru adoptarea la modul cel mai ilegal și antidemocratic a ordonanțelor de urgență care au o serie de prevederi neconstituționale. Mai mult, prin toate actele normative adoptate, liberalii își exprimă, într-un mod extrem de vizibil, o atitudine destul de dușmănoasă la adresa poporului român. Pe ei nu-i interesează decât profitul! Cetățenul de rând, adică peste 80% dintre români, nu contează pentru ei!

Membrii și simpatizanții Partidului Socialist Român îi condamnă pe liberali pentru adoptarea Ordonanței de urgență nr. 25/2020 … privind reforma în domeniul sănătății prin care, așa cum ne-au obișnuit, dau banii sistemului privat și-i privează pe oamenii de rând de servicii medicale de calitate. Trebuie să menționăm că această ordonanță a fost promovată de Victor Costache, ministrul sănătății, care se află într-un evident și condamnabil conflict de interese.

Cunoscut fiind faptul că orice finanțare a clinicilor private de sănătate din fondurile publice va afecta un număr foarte mare de români, Partidul Socialist Român le reamintește liberalilor că, atâta timp cât sunt la guvernare, au obligația să asigure o asistență medicală de calitate prin sistemul public de sănătate și în niciun caz să finanțeze clinicile private de sănătate. Mai mult, subfinanțând sistemul public.

Partidul Socialist Român consideră că a sosit momentul ca românii să înțeleagă că toate lipsurile și nemulțumirile înregistrate în sistemul public de sănătate sunt generate de managementul incompetent, iresponsabil și infracțional al guvernanților și, ca urmare, ar trebui să acționăm în consecință.

Garantarea dreptului la ocrotirea sănătății este o obligație fundamentală a statului. Mai mult, prin folosirea judicioasă a fondurilor obținute de la populație în scopul asigurării unei asistențe medicale de calitate se poate obține un profit social foarte mare.

Trebuie menționat că principalul vinovat pentru tot ce s-a întâmplat în ultimii ani este Klaus Iohannis, Președintele României, care patronează acest guvern liberal format dintr-o serie de miniștri care se întrec între ei prin incompetența, iresponsabilitatea și ipocrizia care-i caracterizează.

Lor, dar și acestui președinte care are o atitudine destul de dușmănoasă la adresa poporului român, le reamintim că, dacă interesul privat este să existe cât mai mulți bolnavi pentru a scoate profit din nefericirea lor, interesul social este să existe cât mai puțini bolnavi.

Sănătatea NU este o marfă, ci bun public!

20 02 2020

Biroul Executiv Central al PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN

 

Articol scris de Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu este doctor în matematică, profesor universitar, membru în Biroul Executiv al Partidului Socialist Român.

Vizualizari: 15457 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *