• lun. iun. 24th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

Arma secretă americano-ucraineană din Donbas: mercenarii S.U.A din Blackwater şi neonaziştii din batalionul ucrainean Azov

BySilviu Somicu

feb. 5, 2022

CIA și MI6 (1) (2) reorganizează reţelele “stay behind” (3) ale NATO din Europa de Est. Dacă după cel de-al Doilea Război Mondial s-au bazat pe foști naziști pentru a combate sovieticii, acum susțin grupurile neonaziste pentru a combate rușii.

Acum nu există niciun argument pentru asta. Naziștii erau numeroşi în anii 1940, dar sunt foarte puțini astăzi și există doar datorită ajutorului anglo-saxonilor.

Conversația telefonică dintre președintele Biden și președintele ucrainean Zelensky „nu a mers bine”, titrează CNN: în timp ce „Biden a avertizat că o invazie rusă este practic sigură în februarie, când pământul înghețat face posibilă trecerea tancurilor”, Zelensky „i-a cerut lui Biden să coboare tonul, argumentând că amenințarea rusă este încă ambiguă.”

În timp ce însuși președintele ucrainean adoptă o atitudine mai precaută, forțele armate ucrainene se adună în Donbass, la marginea zonei Donețk și Lugansk locuite de populație rusofonă.

Potrivit informațiilor de la Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE în Ucraina există unități ale Armatei și Gărzii Naționale Ucrainene la un nivel de aproximativ 150 de mii de soldați. Ele sunt ascunse de presa noastră oficială, care vorbește doar despre desfășurarea trupelor Rusiei. Trupele ucrainiene sunt înarmate și instruite de consilieri și instructori militari SUA/NATO. , În realitate comandații lor sunt instruiți, nu trupa.

Din 1991 până în 2014, conform Serviciului de Cercetare al Congresului SUA, Statele Unite au oferit Ucrainei asistență militară în valoare de 4 miliarde de dolari, la care s-au adăugat peste 2,5 miliarde de dolari după 2014 și peste un miliard oferit de Fondul fiduciar al NATO la care Italia. participă de asemenea. Aceasta este doar o parte din investițiile militare făcute de cele mai mari puteri NATO în Ucraina.

Marea Britanie, de exemplu, a încheiat diverse acorduri militare cu Kievul, investind 1,7 miliarde de lire sterline în special în întărirea capacităților navale ale Ucrainei: acest program prevede înarmarea navelor ucrainene cu rachete britanice, producerea în comun a 8 unităţi de lansatoare rapide de rachete, construirea de baze navale pe Marea Neagră și, de asemenea, pe Marea Azov între Ucraina, Crimeea și Rusia.

În acest cadru, cheltuielile militare ucrainene, care în 2014 erau echivalente cu 3% din PIB, au crescut la 6% în 2022, ajungînd la peste 11 miliarde de dolari.

La investițiile militare SUA-NATO în Ucraina se adaugă cele 10 miliarde de dolari prevăzută de planul pe care Erik Prince, fondatorul companiei militare private americane Blackwater – redenumită acum Academi – care a furnizat mercenari CIA, Pentagonului și Departamentului de Stat, pentru operațiuni secrete (inclusiv tortură și asasinat), câștigând miliarde de dolari.

Planul lui Erik Prince, dezvăluit de o investigație a revistei Time, este de a crea o armată privată în Ucraina, printr-un parteneriat între compania Lancaster 6, prin care Prince a furnizat mercenari în Orientul Mijlociu și Africa, și principalul birou de informații ucrainean controlat de către CIA.
Nu știm, desigur, care ar fi misiunile armatei private create în Ucraina de fondatorul Blackwater, cu siguranță cu finanțare de la CIA. Putem în orice caz prevedea că, de la baza din Ucraina, va desfășura operațiuni ascunse în Europa, Rusia și alte regiuni.

Pe un astfel de fundal este deosebit de alarmant denunțul ministrului rus al Apărării Șoigu, care indică faptul că în regiunea Donețk există „companii militare private americane care pregătesc o provocare cu folosirea unor substanțe chimice necunoscute”. Aceasta ar putea fi scânteia care aprinde un război în inima Europei: un atac chimic asupra civililor ucraineni din Donbass, atribuit imediat rușilor din Donețk și Lugansk, care ar urma să fie atacați de forțele ucrainene în număr mare deja dislocate în regiune, pentru a obliga Rusia să intervină militar pentru apărarea lor.

În prima linie, gata să-i masacreze pe rușii din Donbass, se află batalionul Azov, ridicat la rangul de regiment de forțe speciale, antrenat și înarmat de SUA și NATO, care s-a remarcat prin ferocitatea sa în atacurile împotriva etnicilor rușii ucraineni. Azov, care recrutează neonazişti din toată Europa (4) sub steagul lor ce imită steagul SS-ului nazist , din Germania lui Hitler(5), este comandat de fondatorul său Andrey Biletsky, promovat colonel. Nu este doar o unitate militară, ci o mișcare ideologică și politică, al cărei lider carismatic este Biletsky, în special pentru organizarea tinerilor care sunt educați în ura față de ruși prin cartea sa „Cuvintele Führerului Alb”.

Manlio Dinucci
1 Februarie 2022
https://www.voltairenet.org/article215471.html

Traducere, adaptare, note
Silviu Şomîcu

Note

1-Agenția Centrală de Informații  este un serviciu secret extern al Statelor Unite ale Americii

https://ro.wikipedia.org/wiki/Central_Intelligence_Agency

2-Secret Intelligence Service (SIS), cunoscut ca MI6, este serviciul secret extern al Marii Britanii

https://ro.wikipedia.org/wiki/Secret_Intelligence_Service

3- Stay-behind este denumirea generică dată unor armate secrete, celule paramilitare de elită coordonate de NATO, din perioada Războiului Rece, ce operau, în șaisprezece țări din Europa de Vest. Inițial, acestea structuri au avut rolul de a combate forțele armate ale U.R.S.S. în caz de război. Mai târziu au ajuns să organizeze atentate teroriste sau acte de sabotaj chiar pe teritoriul țărilor aliate din Europa de Vest, cu sprijinul autorităților, pentru destabilizarea organizațiilor de stânga din statele respective.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Stay-behind

4- https://fr.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9giment_Azov#Volontaires_%C3%A9trangers

5- https://ro.wikipedia.org/wiki/Schutzstaffe


Demonstrație a batalionului Azov.

În centrul scenei, führer-ul său- Andriy Biletsky-iar pe fundal stema sa ce imită simbolul SS-ului nazist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.