Partidul Socialist Român, făcând o radiografie a scenei politice românești, constată că, de-a lungul celor trei decenii ale României capitaliste, toate partidele de dreapta și centru-dreapta care s-au rotit la putere în această perioadă, au luat toate măsurile pentru blocarea și destructurarea partidelor autentice de stânga, în condițiile în care celui mai autorizat partid de stânga, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN, cu un trecut incontestabil și cu realizări excepționale în toate domeniile de activitate, i s-a refuzat existența!

A fost o primă perioadă în care, alături de Partidul Socialist al Muncii (PSM), cel mai autorizat partid socialist, partid autentic de stânga, au mai fost înființate încă 6 partide socialiste (PSR, PS, PMR, PSMR, PSD Titel Petrescu, PSRN, PSU) care, din păcate, nu și-au propus nicio clipă, în condițiile în care toate se declarau că sunt partide de stânga, socialiste, să se adune la un loc și să dea o expresie clară a ceea ce putea exprima UNITATEA STÂNGII ROMÂNEȘTI. Să le acordăm toată clemența pentru acea perioadă pentru că eram cu toții la început și, cu siguranță, au crezut că, fiecare dintre ei, vor reuși să dea lovitura politică.

După ce a reușit PSD, la modul cel mai ilegal posibil, să preia Partidul Socialist al Muncii, membrii PSM s-au reorganizat și, din dorința de a duce mai departe idealul de luptă pentru apărarea și promovarea valorilor și principiilor socialiste și comuniste, au reînființat partidul sub denumirea Partidul Alianța Socialistă. A fost momentul în care am început să acționăm pentru reunirea tuturor partidelor socialiste, a tuturor socialiștilor și comuniștilor din România și trebuie să spunem, cu tot respectul pentru ei, au venit alături de noi membrii de partid din fostul Partid Socialist și Partidul Stânga Unită, format din fostele partide PMR și PSU și s-a ajuns, la un moment dat, ca partidul nostru, Partidul Socialist Român, să fie singurul partid autentic de stânga, singurul partid socialist pe scena politică românească.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat și, alături de noi, există mai multe partide socialiste și comuniste înregistrate legal.

Având credința că, la fel ca noi, în aceste partide socialiste sunt români care împărtășesc aceleași valori și principii socialiste, considerăm că avem obligația să milităm cu toții pentru a reuși să realizăm UNITATEA STÂNGII ROMÂNEȘTI.

În concepția Partidului Socialist Român, socialiștii și comuniștii sunt oameni altruiști, oameni care militează pentru binele comun, oameni pentru care NOI înseamnă mult mai mult decât EU. Fiind conștienți că, chiar și în condițiile în care declarăm cu toții că suntem socialiști și comuniști, sunt mulți dintre noi care avem o înțelegere diferită a doctrinei comuniste, declarăm că nu e rău acest lucru. Socialiștii și comuniștii au toată libertatea să aibă păreri personale, dar, în același timp, au obligația să vorbească unii cu alții și să acționeze împreună așa cum hotărăsc cei mai mulți dintre ei.

Având în vedere cele arătate, Partidul Socialist Român consideră că toate partidele socialiste și comuniste, toți cei care ne declarăm socialiști și comuniști, avem obligația să milităm pentru UNITATEA STÂNGII ROMÂNEȘTI.

În concepția Partidului Socialist Român, STÂNGA ROMÂNEASCĂ pentru a cărei UNITATE avem obligația să milităm toți cei care ne declarăm socialiști și comuniști respinge cu toată fermitatea ROMÂNIA CAPITALISTĂ împotriva căreia trebuie să luptăm cu toată fermitatea.

ROMÂNIA CAPITALISTĂ pentru noi, membrii și simpatizanții Partidului Socialist Român, s-a dovedit a fi:

– România șomajului,

– România analfabetismului,

– România sărăciei,

– România migrației în masă,

– România pensiilor speciale și a privilegiilor,

– România confiscată de oligarhie,

– România jafului din bugetul public,

– România birocrației și iresponsabilității,

– România corupției și infracționalității la cel mai înalt nivel,

– România trădării naționale,

– România furată,

– România ocupată,

– România condusă de Incompetenți, Impostori, Iresponsabili, Infractori și de Trădători.

 

Sunt numai câteva motive, foarte importante, pentru care facem apel la toți românii care se declară socialiști și comuniști, facem apel la partidele socialiste și comuniste să ni se alăture pentru constituirea UNITĂȚII STÂNGII ROMÂNEȘTI care-și propune să lupte, din toate puterile împotriva racilelor ROMÂNIEI CAPITALISTE, împotriva ROMÂNIEI CAPITALISTE.

 

În același timp, facem un apel călduros către celelalte partide socialiste și comuniste, către toți românii care se declară socialiști și comuniști să acționăm împreună, în cadrul STÂNGII ROMÂNEȘTI, pentru refacerea/construirea ROMÂNIEI SOCIALISTE.

ROMÂNIA SOCIALISTĂ în concepția Partidului Socialist Român ar trebui să fie:

– România învățământului gratuit, de calitate și garantat pentru fiecare cetățean,

– România unui loc de muncă garantat pentru fiecare cetățean,

– România unei locuințe adecvate pentru fiecare familie și fiecare cetățean,

– România asistenței medicale gratuită, de calitate și garantată pentru fiecare cetățean,

– România bunului simț, al respectului pentru fiecare cetățean și al responsabilității,

– România cu o legislație simplă, suplă, clară în exprimare și extrem de stabilă,

– România în care garantarea tuturor drepturilor și libertăților să fie însoțită de responsabilitate,

– România în care să fie eradicată sărăcia,

– România în care veniturile tuturoar cetățenilor să fie obținute în funcție de cantitatea, calitatea și importanța muncii depuse de fiecare cetățean,

– România independentă și suverană,

– România respectată în Uniunea Europeană și în lume,

– România egală în drepturi cu toate celelalte state europene,

– România colaborărilor reciproc avantajoase și a respectului reciproc în relațiile internaționale,

– România stăpână pe toate „bogățiile de interes public ale subsolului, spațiului aerian, apelor cu potențial energetic valorificabil, de interes național, plajelor, mării teritoriale, resurselor naturale ale zonei economice și ale platoului continental” ( art. 136, alin 3 din Constituția României),

– România care militează pentru retragerea din NATO, pentru desființarea blocurilor militare și pentru înlocuirea trupelor militare folosite de americani pe post de mercenari în războaiele lor de ocupație, cu o armată puternică folosită numai pentru apărarea independenței și suveranității României,

 

Acestea sunt cele mai importante deziderate ale Partidului Socialist Român, deziderate care, cu siguranță, sunt împărtășite și de allți români care nu sunt membrii ai partidului nostru, de alte partide de stâga, fapt pentru care vă rog să fiți de acord să lansăm acest APEL PENTRU UNITATEA STÂNGII ROMÂNEȘTI.

În acest sens, considerăm că se impun câteva măsuri pe care trebuie să le luăm:

– O colaborare mai strânsă cu toate celelalte partide socialiste și comuniste,

– Organizarea de activități comune cu celelalte partide socialiste și comuniste,

– Stabilirea unui program de lucru comun al organelor centrale de conducere ale acestor partide,

– Punerea de acord a pozițiilor pe care le au formațiunile componente față de evenimentele politice care au loc la nivel național și internațiomal,

– Concentrarea pe ce ne unește, nu pe ce ne deosebește,

– Realizarea UNITATĂȚII STÂNGII ROMÂNEȘTI prin fapte, nu numai prin declarații,

– Apărarea principiilor și valorilor socialismului și comunismului,

– Participarea la alegeri pe liste comune etc.

 

Trebuie să facem precizarea că, în ultimul timp, s-a reușit organizarea mai multor activități la care au participat membrii mai multor partide de stânga. A fost foarte bine și acțiunile respective s-au încheiat cu succes! Deci, se poate!

În plus, este obligația noastră, a tuturor, să înțelegem că la socialiști și la comuniști, NOI este cel mai folosit cuvânt/mod de apelere. EU este capitalist. Ca urmare, toți cei care, prin ceea ce fac, militează pentru fragmentarea mișcării socialiste și comuniste, pot fi declarați dușmanii acesteia și nu militanți ai ei.

 

Împreună, putem fi mult mai puternici!

            Împreună putem să îndeplinim mai ușor toate obiectivele enumerate mai sus!

            Împreună putem face ca ROMÂNIA SOCIALISTĂ să spună stop ROMÂNIEI CAPITALISTE!

 

19 ianuarie 2019

 

Președinte,

Dr. ec. Constantin ROTARU

 

 

 

 

Apelul Partidului Socialist Român pentru UNITATEA STÂNGII ROMÂNEȘTI

a fost adoptat de

Plenara Comitetului Național al Partidului Socialist Român din data de 19.01.2019

 

Articol scris de dr. ec. Constantin Rotaru

Vizualizari: 3033 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *