Socialiștii Români, membri și fondatori ai Stângii Europene (European Left), lansează acest apel la – dialog și solidaritate – tuturor celor ce se consideră de Stânga și luptă pentru aceste principii.

În România, participarea în alegeri și posibilitatea de implicare reală în politică sunt obstrucționate de o legislație și procedee abuzive care împiedică implicarea și inițiativele cetățenilor. Exceptând partidele la putere, care se autofinanțează din banii publici, pentru majoritatea celorlalte partide, înscrierea în cursa electorală este extrem de dificilă, aproape imposibilă.

Socialiștii Români, prin efortul membrilor săi, oameni simpli și fără finanțări de la stat sau alte surse private, au reușit să participe în alegeri și să se mențină pe scena politică, ca aproape unica voce de stânga organizată din România. Nu avem televiziuni, nu avem presă, nu avem magnați sau baroni, însuși faptul că am supraviețuit ca partid politic împotriva tuturor șicanărilor puterii este un miracol. Cu toate astea, Socialiștii Români sunt membri fondatori ai celei mai puternice alianțe de Stânga europene – European Left.

Mai mult, programul politic pentru aceste alegeri parlamentare din România, este deschis participării tuturor partidelor partenere din Stânga Europeană și partidelor de Stânga care doresc să contribuie alături de noi în acest efort comun. Este angajamentul nostru European și crezul Internaționalist al Socialiștilor.

Invităm astfel și pe colegii noștri din Stânga românească – activiști, membri în alte partide sau inițiative politice, intelectuali, muncitori, orice persoană care crede în valorile Stângii, să se alăture efortului nostru și să participe la programul nostru politic. Împreună!

 

Partidul Socialist Român

 

 

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 2317 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Valea Jiului în agonie

    În volumul lui David Kideckel România postsocialistă. Munca, trupul și cultura clasei muncitoare, tradus în […]