Articole recente

Membrii şi simpatizanţii Partidului Socialist Român privesc cu multă rezervă rezultatele electorale obținute de partidele care au candidat la alegerile europarlamentare și, mai ales, comentariile şi îngrijorările exprimate în mass-media după aceste alegeri.

Aceste alegeri, ca de altfel toate alegerile organizate în ultimele decenii, s-au bazat pe o legislaţie electorală discriminatorie, nedemocratică şi cu foarte multe prevederi neconstituţionale, fapt pentru care Partidul Socialist Român condamnă toate partidele parlamentare, de la putere sau din opoziţie, care au participat direct la adoptarea legislaţiei electorale sau care nu au luat nicio atitudine pentru îndreptarea acestei legislații.

Partidul Socialist Român nu poate admite împărţirea candidaţilor, conform acestei legi discriminatorii, nedemocrate și neconstituționale, în două grupe: una a privilegiaţilor (partidele parlamentare) şi alta a discriminaţilor (partidele neparlamentare).

Primii, privilegiații (PSD, PNL, USR, UDMR, ALDE, PRO ROMÂNIA), au avut de drept membri în toate birourile electorale, au avut timp de antenă de zeci de ori mai mare şi s-au autofinanţat de la bugetul statului. Ca să nu mai luăm în considerare şi faptul că până şi ordinea pe buletinul de vot a fost stabilită prin tragerea la sorţi, din două „căciuli” (prima, a privilegiaţilor, cea de-a doua, la coada buletinului de vot, a discriminaţilor).

A doua categorie, discriminaţii, a cuprins celelalte partide candidate la europarlamentare, cu timp de antenă ca şi inexistent, fără bani de la bugetul statului, fără reprezentanți în birourile electorale şi la coada buletinelor de vot.

Ce democraţie este această  practică legislativă şi electorală?

Unde găsim egalitatea în drepturi a candidaților?

Cum îi este asigurat alegătorului dreptul de a alege, în cunoștință de cauză, candidatul cel mai potrivit gâdurilor și aspirațiilor sale?

Prin urmare, Partidul Socialist Român condamnă toate partidele parlamentare care au adopat această legislație (PSD, PNL, UDMR) și, în același timp, și pe celelalte partide parlamentare (ALDE, USR și PMP) care nu au luat niciun fel de atitudine pentru a fi corectate aceste legi antidemotratice și discriminatorii.

Partidul Socialist Român condamnă justiţia din România, care a dat dovadă de autism total atunci când a fost sesizată pentru îndreptarea prevederilor neconstituiţionale.

Partidul Socialist Român condamnă toată mass–media, în special mass-media centrală, pentru tratarea cu ignoranţă a acestor aspecte antidemocratice şi neconstituţionale.

În acest context, membrii şi simpatizanţii  Partidului Socialist Român se întreabă şi întreabă, mai ales atunci când asistă la comentariile, de cele mai multe ori sterile, de pe posturile centrale de televiziune:

– Voi, mass-media, sunteţi cu adevărat a patra putere în stat?

– Voi, mass-media, sunteţi, realmente, câinele de pază al democraţiei?

Din păcate, de fiecare dată când vrem să aflăm răspunsul la asemenea întrebari, suntem puși în situaţia să constatăm că acest „câine”, mai ales când trebuie să apere interesele şi drepturile poporului român, ori este total inofensiv, ori este dresat să-i atace tot pe români.

Dacă alegerile, în general, sunt făcute cu încălcarea celor mai elementare norme democratice, atunci ce sperață mai putem avea de la aleșii (!?) care urmează să conducă destinele Europei Unite, de la justiția română și de la mass-media?

Dacă Europa acceptă aceste realități discriminatorii și antidemocratice, atunci în ce fel de Europă am intrat? Pentru ce Europă milităm?

Partidul Socialist Român militează pentru egalitate în drepturi, pentru cinste și corectitudine, pentru democrație autentică.

Partidul Socialist Român este alături de toți românii care militează pentru cinste, corectitudine și democrație reală.

 

29.05.2019

Constantin ROTARU

Preşedinte  al Partidului Socialist Român

Articol scris de dr. ec. Constantin Rotaru

Vizualizari: 47438 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *