Articole recente

AGENDA ELECTORALĂ Vineri, 2 Dec. 2016
Orele 11, 30
Partidul Socialist Român

– Ieri dimineaţă socialiştii doljeni au participat la momente festive prilejuite de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României şi la întilniri cu alegătorii din Craiova, Filiaşi şi Calafat.
Candidaţii Tudor Marian, Lungu Ion şi Ghiţă Gheorghe au arătat că P.S.R. este singurul partid care se opune dictaturii Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Uniunii Europene.
Ei au subliniat că nu avem nevoie de dictatura instituţiilor şi marilor puteri europene, ci avem nevoie de tratate economice reciproc avantajoase care să respecte suveranitatea naţională.
Socialiştii români consideră că participarea României la Uniunea Europeană, trebuie condiţionată de atingerea nivelului ţărilor dezvoltate.
Alegătorii participanţi la întîlniri au remarcat că Partidul Socialist Român este singurul partid care cere renegocierea participării României la Uniunea Europeană pentru recîştigarea suveranităţii şi independenţei ţării.

– În această dimineaţă la Craiova au loc întîlniri ale candidaţilor socialişti cu lucrători din industria de apărare, cu militari în rezervă şi în retragere, pentru prezentarea programului în domeniul politicii externe şi de apărare.
Se vor prezenta poziţiile Partidului Socialist Român care este un partid patriotic ce militează pentru o colaborare între România şi toate statele lumii printr-o politică de neutralitate militară şi un sistem larg de securitate cu toate ţările Europene de la Atlantic pînă la Urali.
Programul socialist propune desfiinţarea N.A.T.O. şi creşterea rolului O.S.C.E. şi O.N.U în apărarea dreptului internaţional şi pacii prin soluţionarea paşnică a problemelor internaţionale.
Alegătorii află că Partidul Socialist Român este singurul partid ce doreşte neutralitatea României alături de Suedia, Irlanda, Cipru, Elveţia, Austria sau Finlanda, cerînd ieşirea României din N.A.T.O. şi eliminarea bazelor militare străine cu deviza: „Afară N.A.T.O. din România – Afară România din N.A.T.O.”

Biroul de Presă
P.S.R. Dolj

AGENDA ELECTORALĂ Vineri, 2 Dec. 2016
Orele 16, 30
Partidul Socialist Român

– În această dimineaţă la Craiova au avut loc întîlniri ale candidaţilor socialişti cu lucrători din industria de apărare, cu militari în rezervă şi în retragere.
Socialiştii consideră armata ca instituţie fundamentală pentru existenţa României şi a poporului român
şi propun o noua strategie militară de apărare a ţării şi nu de susţinere a agresiunilor S.U.A. în lume.
P.S.R. crede că trebuie să apărăm Patria Română la Dunăre şi Carpaţi, nu să murim pentru apărarea intereselor S.U.A. în pustiurile din Irak, Afganistan sau Libia.
P.S.R. cere eliminarea scutului amtirachetă şi a tuturor bazelor străine din România şi retragerea militarilor români trimişi să moară în război în străinătate.
Participanţii au propus să fie folosite fondurile pentru modernizarea armatei române prin finanţarea industriei de apărare românească şi să nu mai cumpărăm armamentul învechit la mîna a doua pe care îl trimite N.A.T.O.
Vorbitorii au remarcat că Partidul Socialist Român este singurul partid care se opune prezenţei bazelor militare străine în România şi trimiterii de trupe în străinătate pentru războaiele S.U.A. iar deviza socialiştilor este: „Trupele române în ţară -Trupele străine afară.”

-Astăzi la Piteşti a avut loc o întîlnire a candidaţilor socialişti cu sindicalişti de la Dacia pe tema protestelor şi a revendicărilor din aceste zile. Partidul Socialist Român consideră că revendicările lucrătorilor sunt îndreptăţite şi că sunt şi alte probleme alături de transportul salariaţilor.
Traiul tot mai dificil, provocat de scumpirile la mărfuri şi utilităţi, produse după aderarea României la Uniunea Europeană, fără o creştere pe măsură a veniturilor populaţiei, a scos sindicaliştii în stradă. Este o reacţie normală, declanşată de disperarea în care ajung salariaţii exploataţi la maximum, dar plătiţi insuficient.
Socialiştii evidenţiază că revendicările din ultimele luni ale ale muncitorilor de la Dacia şi Ford, ale profesorilor, medicilor, au inclus nu numai măriri salariale, ci şi apărarea unor drepturi contractuale, ţinând cont de situaţia disperată în care au ajuns românii.
Partidul Socialist Român consideră aceste revendicări justificate şi sprijină sindicaliştii care au dat dat dovadă de solidaritate şi fermitate în lupta lor.

Biroul de Presă
P.S.R. Dolj

Articol scris de Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu este doctor în matematică, profesor universitar, membru în Biroul Executiv al Partidului Socialist Român.

Vizualizari: 1128 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *