Articole recente

În România postdecembristă deputațiI, senatoriI, miniștrii sau Președintele României – dar și conducătorii autorităților locale, la preluarea mandatelor lor au jurat că vor „respecta Constituția și legile țării”, dar timp de 28 de ani au uitat să marcheze ZIUA REPUBLICII la 30 decembrie, în condițiile în care la primul articol din Constituție se precizează foarte clar că „Forma de guvernământ a statului român este republica”, (alin. 2), și, mai mult, „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”, (alin. 5).

A devenit un fapt obișnuit faptul că ai noștri conducători, conducătorii României capitaliste, nu marchează și au niciun respect pentru sărbătorile importane ale României, ZIUA REPUBLICII sau ZIUA INDEPENDENȚEI.

În ultimul timp, câțiva parlamentari, dar și mentorul lor, Klaus Iohannis, Președintele României, își permit să declare că ar fi bine să organizăm un referendum prin care să fie consultați românii dacă mai vor republică sau monarhie(!?!). Cine sunt ei? Sunt cei care au jurat că vor respecta prevederile constituționale ale aceleeași Constituții în care, la art. 152, se arată foarte clar că „Dispozițiile prezentei Constituții privind (…) forma republicană de guvernământ, (…) nu poate forma obiectul revizuirii”.

         Partidul Socialist Român consideră că este inadmisibil și intolerabil comportamentul unui parlamentar și, mai ales, al Președintelui României să dea dovadă de cea mai flagrantă indolență în raport cu prevederile constituționale și să rămână nestingheriți în funcție.

Având în vedere comportamentul neconstituțional al celor care dețin cele mai importante funcții în stat, Partidul Socialist Român consideră că se impune ca toți cei care, la preluarea mandatului, și-au asumat obligația, prin jurământ, că vor respecta Constituția României și în timpul mandatului lor își permit să facă declarații anticonstituționale, să le fie încetat mandatul printr-o decizie a Curții Constituționale a României.

Monarhia, atâta timp cât se zice că Regele are și ceva substanță divină, că el încarnează statul și că ajunge rege „prin grație divină”, înseamnă lipsă totală de democrație pentru că poporului îi este luat dreptul de a-și alege conducătorul.

Partidul Socialist Român declară că, în timp ce monarhia face parte din istoria poporului român, forma de guvernământ în România este REPUBLICA, o formă mult evoluată față de monarhie, iar noi, socialiștii, ne declarăm REPUBLICANI.

Azi, 30 decembrie 2017, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la Proclamarea Republicii (30 decembrie 1947 – 30 decembrie 2017), forma de guvernământ constituțională ce dă dreptul cetățenilor să-și aleagă conducerea țării, Partidul Socialist Român transmite cele mai sincere urări de bine tuturor românilor. LA MULȚI ANI!

TRĂIASCĂ REPUBLICA!

30 decembrie 2017

 

Biroul Executiv Central

al PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN

Articol scris de Redactia

Vizualizari: 2122 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *