• lun. iun. 24th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

30 de ani de la înregistrarea Partidului Comunist al Federației Ruse – KPRF

ByGheorghiță Zbăganu

feb. 13, 2023

După așa numitul ”puci de la Moscova” din 19-21 august 1991 forțele reacțiunii capitaliste interne, bazate pe sprijin extern și pe impotența secretarului general al PCUS, Mihail Gorbaciov, ajunse la putere, au interzis activitatea PCUS. La 6 noiembrie 1991 Ielțîn a dat un decret de interzicere a comuniștilor. Structurile PCUS au fost dizolvate, militanții comuniști au fost concediați și a fost confiscată proprietatea partidului. Cei care au preluat puterea s-au grăbit să reprime organizarea clasei muncitoare și a țărănimii muncitoare.

După aproape un an și jumătate de luptă în mass media și în justiție un grup de comuniști în frunte cu Ghenadi Zyuganov au reușit înregistrarea Partidului Comunist al Federației Ruse (KPRF). La 14 februarie 1993.

Astăzi, KPRF este a doua forță politică din Rusia și singura opoziție demnă de acest nume.

Cu acest prilej Partidul Socialist Român a trimis următorul mesaj de felicitare tovarășilor noștri din Rusia:

Către Comitetul Central al Partidului Comunist al Federației Ruse (KPRF)

Dragi tovarăși

Cu prilejul celei de a 30a aniversări de la înscrierea în sistemul partidelor politice din Rusia, Partidul Socialist Român vă transmite cele mai sincere felicitări pentru activitatea dumneavoastră pe care o urmărim cu admirație. Spre deosebire de alte republici fost sovietice, partidul dumneavoastră continuă opera eroică a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, întreruptă brutal de evenimentele din august 1991 și apoi în decembrie 1991 de  trădarea din pădurea Beloveja.

În tot acest timp Partidul dumneavoastră a luptat pentru o viață mai bună în Rusia, pentru o societate democratică, pentru pace și progres, împotriva exploatării omului de către om. Partidul dumneavoatră luptă pentru socialism.

Aceasta este și lupta noastră. Cauza noastră comună este nobilă, viitorul este sau socialism sau barbarie. Și nici noi nici dumneavoastră nu dorim barbaria!

Socialismul va învinge!

13 februarie 2023                                             

Comitetul Director al Partidului Socialist Român

Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu este doctor în matematică, profesor universitar, membru în Biroul Executiv al Partidului Socialist Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.