• lun. mai 27th, 2024

SOCIALISTUL.RO

Schimbarea e tot mai aproape!

Sub acest dicton, Uniunea Tineretului Socialist (UTS), împreună cu organizațiile socialiste Grupul de Acțiune Socialista- GAS, Blocul tineretului marxist- BTS și PCR- 2032, au fost prezente pe 1 Mai la adunarea publică organizată în Parcul IOR din București, cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Muncitorești, 1 Mai.

Cu aceasta ocazie participanții au distribuit flyere persoanelor din jur pentru o lume mai bună și mai justă, care nu este doar este posibilă, ci și necesară.

  Pentru ce militează tinerii socialiști?

„Numai noi putem construi o lume mai bună, o lume la care năzuim, pentru care ar trebui să muncim, să producem și să asigurăm mersul înainte al societății. Credem că merităm să trăim un prezent în demnitate și un viitor în siguranță”, a arătat invitația la eveniment.

Celebrarea Zilei Internaționale a Muncii, sărbătoare uitată de guvernanții noștri postdecembriști și evitată de lumea capitalistă, este o invitație deschisă la unirea forțelor pentru un viitor mai bun al tuturor celor ce își câștigă existența prin muncă cinstită.

Tinerii socialiști au folosit această ocazie pentru a discuta despre democrația la locul de munca, ceea a ce în zilele noastre nu există, despre problemele și provocările cu care se confruntă muncitorii români și despre elaborarea unei strategii comune pentru a eficientiza abordarea problemelor cu care se confruntă clasa muncitoare.

Tinerii socialiști își doresc să colaboreze strâns  pentru a crea un viitor mai bun pentru toți muncitorii din România și, mai ales, să promoveze programe care să-i determine tineri să nu mai plece din țară.

S-a avut in vedere, deopotrivă, si comemorarea muncitorilor care s-au jertfit pentru ca ziua de muncă să fie de 8 ore in 1886 la Chicago.

Prin această adunare publică s-a dorit să se arate că în România există o mișcare de tineret activă și hotărâtă să lupte pentru o societate mai echitabilă și mai progresistă.

Încurajând și pe alții să se alăture în demersurile lor publice, socialiștii s-au deplasat în coloană de-a lungul lacului, purtând steaguri, oferind flyere si afișând pancarte.

„MUNCĂ, PÂINE, PACE”, „DEMOCRAȚIE LA SERVICIU, NU DOAR DIN OFICIU”, „REPLANTARE, NU DEFRIȘARE”, „NU DOAR MICI ȘI BERE, MUNCITORII LA PUTERE”, „SE MUNCEȘTE MAI MULT PENTRU MAI PUȚIN” erau numai câteva dintre mesajele .

1 Mai 2023

TINERETUL SOCIALIST

https://www.psr.org.ro/

https://www.european-left.org/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.