Asistăm, după 1945, la un război geo-politic dus de elita ce conduce Statele Unite ale Americii, în vederea asigurării dominaţiei mondiale. Această elită nu se dă în lături de la nicio crimă pentru a atinge acest obiectiv. Minciuni, grămezi de cadavre, suferinţe, această elită nu este oprită de nimic, nu are niciun scrupul, se foloseşte de orice ca să ajungă să stăpânească lumea.

Pentru noi, oamenii cu adevărat de stânga, politica de dictat a Statelor Unite face ca această ţară să fie cu adevărat Imperiul Răului după 1945. Astăzi se scrie o nouă pagină referitoare la războiul sângeros pe care Statele Unite îl duc pentru a stăpâni lumea, aceasta fiind legată de ceea ce SUA întreprinde în Ucraina.

Victoria Nuland este soţia lui Robert Kagan, liderul generaţiei tinere de neo-conservatori. Victoria Nuland a fost purtătoarea de cuvânt a lui Hillary Clinton, și acum este asistenta secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia.

Mai jos sunt linkurile către două videoclipuri de pe youtube în care este prezentat ceea ce doamna Nuland a spus în două momente anumite în legătură cu situaţia din Ucraina, în timpul mișcării Euromaidan, înainte ca opoziția ucraineană să ia puterea printr-o lovitură de stat. Ceea ce spune doamna Nuland în cele două videoclipuri este mai mult decât de ajuns pentru cineva pentru a-şi face o imagine corectă despre ceea ce SUA întreprind în Ucraina.

În primul clip este prezentată o discuție între Victoria Nuland, asistenta secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia și Geoffrey Pyatt, ambasadorul Statelor Unite în Kiev. Nu este așa de important faptul că doamna Nuland a spus la un moment dat „Fuck EU”, ceea ce este important este că discuția în sine dovedește că SUA este un imperiu, așa după cum susținem noi, oamenii de stânga.

Modul de abordare agresiv și arogant este una din caracteristicile pregnante ale elitei conducătoare americane, o elită ce disprețuiește în aceeași măsură restul lumii și propriul popor. Victoria Nuland nu este cu mult mai mult decât o femeie-gardian ce chinuiește deținuții la Guantanamo, poate ceea ce are ea în plus este o spoială de educație. În acest prim videoclip, Nuland și Pyatt discută despre planul SUA de a a instala un regim oligarhic în Ucraina, regim ce va colabora strâns cu bandele facsiste. Cei doi au fost de acord că boxerul Vitali Kliciko, liderul partidului UDAR, susținut de Germania, nu trebuia să ajungă să aibă o poziție importantă în viitorul guvern, el trebuia doar să-și joace rolul în evenimentele atunci în desfășurare în Ucraina, înainte ca opoziția să ia puterea.

Nuland și Pyatt concluzionează că liderul viitoarei puteri va fi Arseny Iaţeniuk, din cadrul partidulului Batkivșcina al Iuliei Timoșenko. Acesta va lucra strâns cu Oleg Tiagnibok, liderului partidului fascist Svoboda, ai cărui membri, împreună cu aliații lor neo-naziști, au reprezentat cea mai mare parte a delicvenților ce s-au luptat cu polițiștii în Kiev. Iaţeniuk chiar a devenit prim-ministru, ceea ce este o dovadă de netăgăduit că Statele Unite au condus din spatele scenei așa-zisa revoluție, Statele Unite părând să fie chiar mulțumite de faptul că la putere în Ucraina au ajuns și fasciști.

În al doilea clip, doamna Nuland ţine un speech la Conferința Internațională de Afaceri, sponsorizată de Chevron și organizată de grupul de lobby Ucraina -în-Washington. La minutul 07:27 dna Nuland începe să spună următoarele:

”Începând cu momentul declarației de independență a Ucrainei din 1991, Statele Unite a sprijinit Ucraina în dezvoltarea de instituții și deprinderi democratice, în promovarea societății civile și a unei forme bune de guvernare – tot ceea ce este necesar pentru a fi atinse obiectivele Ucrainei Europene. Noi am investit mai mult de 5 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina să atingă aceste obiective, precum şi altele”. Nuland menţionează apoi că Statele Unite “vor continua să încurajeze Ucraina să păşească spre viitorul pe care îl merită ”.

La acele ”alte obiective” sunt incluse instruirea delicvenţilor fascişti şi finanţarea opoziţiei şi a protestelor.

Videoclipuri youtube:

Articole:

1) http://www.globalresearch.ca/american-conquest-by-subversion-victoria-nulands-admits-
washington-has-spent-5-billion-to-subvert-ukraine/5367782

2) http://www.indymedia.ie/article/104528

3) http://www.wsws.org/en/articles/2014/02/08/ukra-f08.html

Articol scris de Bogdan Oneață

Vizualizari: 816 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *