Soldații Meliton Kantaria și Mihail Iegorov ridicând steagul sovietic pe Reichstag

Soldații Meliton Kantaria și Mihail Iegorov ridicând steagul sovietic pe Reichstag, 2 mai 1945

Bruma de democrație românească este în pericol. Trebuie să reacționăm!

Iată ce lege vor să dea tovarășii noștri PSD-iști și UNPR-ști : versiunea care se găsește pe internet (https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=19262&pos=0&NR=b460&AN=2015#sthash.hp3BnEAV.dpuf)

Parlamentul României adoptă următoarea lege

Art 1.

Prin prezenta lege, organizațiile politice cu caracter comunist sunt interzise. Scopul acestei interdicții este prevenirea reinstaurării în România a regimului totalitar comunist care a funcționat în țara noastră în perioada 1945 – 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică – cu un număr de victime situat oficial între 500.000 și 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populației – , România fiind totodată unica țară în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului: peste 1100 de morți și 3300 de răniți

Art 2.

(1) Constituirea unei organizații politice cu caracter comunist se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 10 ani.
(2) Aderarea la o asemenea organizație se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 6 ani.
(3) Sprijinirea sub orice formă a unei asemenea organizații politice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 4 ani
(4) Tentativa se pedepsește.
Președintele Camerei deputaților
Valeriu Ștefan Zgonea

Președintele Senatului
Călin Popescu Tăriceanu

 

Fiecare propoziție din această parodie de lege este sau o ticăloșie, sau o prostie anticonstituțională și antidemocratică.

A. „Prin prezenta lege, organizațiile politice cu caracter comunist sunt interzise”.

O putem compara cu Art. 3.h. din Legea Siguranţei Naţionale din iunie 1991 ( http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/legea/51-1991.php) care spune așa:

„Constituie amenințări la adresa siguranței naționale…

3.h. inițierea, organizarea, săvârșirea sau sprijinirea în orice mod a acțiunilor totalitariste sau extremiste de sorginte comunistă, fascistă, legionară sau de orice alta natură, rasiste, antisemite, revizioniste, separatiste care pot pune în pericol sub orice forma unitatea și integritatea teritorială a României, precum și incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept;”

Pe baza capodoperei legislative din 1991, pre- și anticonstituțională, au fost interzise 15 încercări de a legaliza un partid comunist în România (a șaisprezecea a fost motivată altfel –  pe baza unei chichițe juridice conform căreia nu e voie să iei numele unui partid dispărut – care s-ar putea aplica foarte bine și la PNL și la PSD!). Dar chiar și vechea lege citită cu vădită reavoință. Pentru că, logic, ar fi trebuit să se demonstreze pe baza statutului, programului sau pe te miri ce alte considerente că respectivul grup care încearcă să se legalizeze la tribunal inițiază, organizează sau săvîrșește o acțiune „totalitaristă” sau „extremistă”. Or, așa ceva fiind imposibil, s-a sărit cu nonșalanță peste cele două cuvinte și s-a citit, cu nesimțire, „inițierea, organizarea, săvârșirea sau sprijinirea în orice mod a acțiunilor de sorginte comunistă…”.

Măcar acolo manipularea avea o explicație. Și, în plus, era foarte clară reavoința, deoarece după articolul 3 urma, în aceeași lege  pre-constituțională,

Art. 4.”Prevederile art. 3 nu pot fi interpretate sau folosite in scopul restrângerii sau interzicerii dreptului de apărare a unei cauze legitime, de manifestare a unui protest sau dezacord ideologic, politic, religios ori de altă natură, garantate prin Constituție sau legi”.

Dar cînd vrei să legiferezi că „organizațiile politice cu caracter comunist sunt interzise” o logică elementară ar trebui să te facă să spui care este fapta care se interzice. Ce este acela „caracter comunist”? Se referă intenția legiuitorului și la partide existente? La PSD, de exemplu, partidele comuniste avându-și, mai toate „sorgintea” în partide social democrate? Nici comuniștii nu se înțeleg între ei asupra noțiunii de „caracter comunist”. Troțkiștii acuză partidele comuniste, de exemplu, că nu sunt comuniste cu adevărat iar unii comuniști îi consideră pe troțkiști ca fiind „agenți ai imperialismului”.  Poate în capul inițiatorilor o fi fost ideea de „organizațiile politice cu caracter anticapitalist” sau, poate „organizațiile politice ale clasei muncitoare” sau, poate „organizațiile politice care vor dreptate socială”. Dar atunci să o spună pe șleau. Halal! Măcar fasciștii au rezolvat chestiunea mai simplu: comuniști, troțkiști, socialiști, social democrați! La lagăr cu voi!

Că veni vorba, iată cine sunt inițiatorii acestei cap d’opere de democrație : Bereanu Neculai – senator PSD; Bumbu Octavian-Liviu – senator UNPR; Butnaru Florinel – senator PSD; Butunoi Ionel-Daniel – senator PSD; Cadăr Leonard – senator PSD; Chiriac Viorel – senator PSD; Cordoş Alexandru – senator PSD; Coste Marius – senator PSD; Dumitrescu Florinel – senator PSD; Federovici Doina-Elena – senator PSD; Fifor Mihai-Viorel – senator PSD; Firea Gabriela – senator PSD; Frătean Petru-Alexandru – senator PSD; Iliescu Lucian – senator UNPR; Ilieşiu Sorin – senator Independent; Iovescu Ioan – senator UNPR; Marin Nicolae – senator PSD; Mihai Neagu – senator UNPR; Mitu Augustin-Constantin – senator PSD; Oprea Stefan-Radu – senator PSD; Pavel Marian – senator PSD; Saghian Gheorghe – senator PSD; Sârbu Ilie – senator PSD; Stuparu Timotei – senator PSD; Toma Ion – senator UNPR; Vasiliev Marian – senator UNPR

Interesant, nu?

Cu excepția lui Ilieşiu – care este un psihopat, lucru de care s-au convins și foștii lui tovarăși din GDS care l-au exclus în 2012 – toți ceilalți sunt din PSD și UNPR. În afară de Ilie Sârbu şi Gabriela Firea ceilalți sunt necunoscuți. Ce le-a venit? De 25 de ani comuniştii sunt interzişi în România fără nici o bază legală. Vor ei să dea o bază legală? Tocmai ei?  Și ce o să zică Europa de acest atac la democrație?

B. Următoarea propoziție ne-o contrazice chiar inițiatorul legii scelerate:

„Scopul acestei interdicții este prevenirea reinstaurării în România a regimului totalitar comunist care a funcționat în țara noastră în perioada 1945 – 1989.

Inițiatorul principal al legii este Sorin Ilieșiu, știm că a fost foarte persecutat de regimul totalitar comunist (așa zice  aici  https://ro.wikipedia.org/wiki/Sorin_Ilie%C8%99iu)  pentru că în perioada 1979-1990 a fost director de imagine la Studioul Cinematografic „București” – Buftea și a fost autor al imaginii unui număr de zece filme de ficțiune – lung-metraj (format 35 mm), filme distinse cu premii naționale / internaționale.

În așa un regim totalitar să mai iei și premii internaționale!… și să mai fii și director! Ce or fi pățit totalitariștii ăia? În puține locuri puteai să fii director 11 ani fără să fii membru de partid sau colaborator al Securității. Sau se putea, Sorin Ilieșiu? Păi atunci tu ești un exemplu viu că regimul nu mai era totalitar. Greșesc? Ori regimul era totalitar – și atunci tu ești un fost comunist și securist – ori nu era și atunci ești un mitoman. Dă-ți 10 ani de pușcărie. Fie și pentru agramatism: în perioada 1945 – 1947 la putere era regele tău, Mihai. Care a fost de acord și cu tratatul de pace de la Paris, și cu guvernul emanat din alegerile „falsificate” din noiembrie 1946.

Dacă vreți să preveniți instaurarea unui regim totalitar în România, stimați inițiatori ai unei legi fasciste, dați alte legi, care să ducă la o reală democratizare a societății. Vă spun eu două pe care le-ați putea da, dacă v-ar păsa de democrație: 1. Desființarea pragului electoral și 2. O lege normală a siguranței naționale, în care să se renunțe la persecutarea comuniștilor, așa cum e în toate țările civilizate.

Și lăsați Istoria pe seama istoricilor. Ațâțarea la ură nu duce la democrație. Nu există date „oficiale” de tipul „între 500.000 și 2.000.000” iar din cei 1.100 de morți ai însîngeratului decembrie ’89 îi puteți pune în cârcă regimului comunist maximum 200. Ceilalți au murit din vina altora. A feseniștilor?

Articol scris de Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu

Gheorghiță Zbăganu este doctor în matematică, profesor universitar, membru în Biroul Executiv al Partidului Socialist Român.

Vizualizari: 3694 ,

3 răspunsuri la Se propune în Parlament o lege scelerată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *