DOMNULE PREȘEDINTE, KLAUS IOHANNIS

DOMNULE PRIM-MINISTRU LUDOVIC ORBAN

ESTE SAU NU ESTE PANDEMIE?

SUNT SAU NU SUNT BANI LA BUGET?

DE CE A FOST DUBLAT NUMĂRUL DE MEMBRI ÎN BIROURILE SECȚIILOR DE VOTARE ÎN PLINĂ PANDEMIE?

 PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN, participant la alegerea autorităților administrației publice locale, îi întreabă pe guvernanți, pe parlamentari dar și pe Președintele României Klaus Iohannis, care a promulgat legea, la ce s-au gândit sau ce au urmărit atunci când, prin Legea 135 din 19 iulie 2020, au mărit numărul membrilor, a reprezentanților partidelor politice, în birourile secțiilor de votare?

         În 2016, conform prevederilor art. 30, alin (1), din Legea 115/2015[1], birourile electorale ale secțiilor de votare erau „constituite dintr-un președinte, un locțiitor al acestuia și 5 membri, în cazul secțiilor de votare din comune și orașe, respectiv 9 membri, în cazul secțiilor de votare din municipii”, iar acum, în 2020, în plină pandemie, prin art. 4, alin. (1), din Legea 135/2020[2], care modifică prevederile art. 30 alin. (1) din Legea nr. 115/2015, „birourile electorale ale secțiilor de votare sunt constituite dintr-un președinte, un locțiitor și 9 membri în cazul secțiilor de votare din comune și orașe, respectiv dintr-un președinte, un locțiitor și 11 membri în cazul secțiilor de votare din municipii”!

         Deci într-o secție de votare dintr-o comună, în loc de 8 persoane (un președinte, un vicepreședinte, 5 reprezentanți ai partidelor politice și un informatician), cum a fost la alegerile din 2016, ați hotărât ca acum, în 2020, în aceeași secție să fie 12 persoane (un președinte, un vicepreședinte, 9 reprezentanți ai partidelor politice și un informatician), în timp ce, într-o secție de votare dintr-un municipiu, în loc de 12 persoane, ați hotărât ca acum, în 2020, în aceeași secție să fie 14 persoane.

         Atenție!

         La cei 12/14 membrii ai biroului, care au obligația să nu părăsească sala timp de, cel puțin, 20 de ore, să-i mai adăugăm pe alegători, observatori și ziariști, organe de ordine etc.

         Stimabililor, după cum știm, în 2016 faptul că birourile secțiilor de votare au fost formate dintr-un număr mai mic de alegători nu a creat nicio problemă în organizarea alegerilor locale și, în acest caz, în afara faptului că anul acesta suntem în plină pandemie, mai există altă explicație?

         Dacă aveți vreo explicație, de ce nu o faceți publică?

         Sau vreți să spuneți că NU există nicio pandemie?

         Ce suprafață vor avea sălile secțiilor de votare în care trebuie să instalați 14 mese, 2 scaune pentru observatori și 3 cabine de vot – cel puțin – la o distanță minimă de 2 m, plus două coridoare, unul pentru intrarea și unul pentru ieșirea în și din secția de votare a alegătorilor?

         Altfel spus, de ce, cu bună știință și neobligați de nimeni, puneți în pericol viața românilor? Ce vină au cei peste 300.000 de români, membri ai birourilor și personalul auxiliar, folosiți pentru organizarea și buna desfășurare a alegerilor, să fie expuși la modul cel mai brutal pericolului pandemic?

         În plus, toată mass-media este plină de declarațiile și vaietele voastre că nu sunt bani! Nu sunt bani pentru măști, nu sunt bani pentru testele COVID, nu sunt bani pentru pensii, nu sunt bani pentru alocații, nu sunt bani pentru salarii. În afară de afacerile voastre, NU sunt bani pentru nimic!

         În această criză financiară(!?) generată, după cum ne tot spuneți, de pandemie, de unde ați găsit zecile de milioane de lei ca să-i plătiți pe cei peste 50.000 de membri pe care i-ați adus în plus în birourile secțiilor de votare?  

         Totuși, credeți că, având mai mulți reprezentanți ai partidului vostru în același birou al secției de votare, vă cresc șansele câștigării alegerilor prin FRAUDĂ ELECTORALĂ?

         Dacă avem în vedere faptul că aproape toate alegerile postdecembriste au fost fraudate, cu siguranță, acesta este principalul motiv. Este o MĂSURĂ CRIMINALĂ! Dar pentru voi ce contează? Dacă simțiți că numai FRAUDA ELECTORALĂ vă crește șansele câștigării alegerilor, atunci FRAUDĂ ELECTORALĂ să fie!

 

Dr. ec. Constantin ROTARU

Președinte al PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN 

[1] Art. 30. – (1) Birourile electorale ale secțiilor de votare sunt constituite dintr-un președinte, un locțiitor al acestuia și 5 membri, în cazul secțiilor de votare din comune și orașe, respectiv 9 membri, în cazul secțiilor de votare din municipii și din sectoarele municipiului București.

[2] Art. 4. – (1) La alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (1) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, birourile electorale ale secțiilor de votare sunt constituite dintr-un președinte, un locțiitor și 9 membri în cazul secțiilor de votare din comune și orașe, respectiv dintr-un președinte, un locțiitor și 11 membri în cazul secțiilor de votare din municipii și sectoarele municipiului București.

 

Articol scris de dr. ec. Constantin Rotaru

Vizualizari: 2751 ,

Comentariile sunt suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *